Šport
ponedeljek, 10. december 2018

Koprski vaterpolisti v finalu Pokala Slovenije

Koprčani prvi favoriti za osvojitev pokalne lovorike.

Vaterpolistom VD Koper Primorska so se uresničile želje, in sicer so se neporaženi vrnili iz Kranja, kjer so z remijem na povratni tekmi polfinala le še potrdili svojo vozovnico za finale tekmovanje za Pokal Slovenije. Po doslej videnem, so Koprčani tudi prvi favoriti za osvojitev pokalne lovorike, morda pa bodo 19. decembra tudi prvič gostili finale v novem koprskem mestnem bazenu.  

Dvojni spored povratnih tekem polfinala tekmovanja za slovenski pokal je v Kranju poskrbel za številna razburjenja. V prvem dvoboju vaterpolo večera je domači AVK Triglav gostil VD Koper Primorska, moštvi pa sta se na koncu razšli pri neodločenem izidu 7:7 (1:1, 2:1, 3:3, 1:2). Zaradi zdravstvenih težav nekoliko oslabljeni Koprčani so zlahka napredovali v finale, saj so prvo tekmo doma dobili s sedmimi goli naskoka. To pa je bila na povratnem srečanju za Triglav previsoka ovira.

»Kranjčani so, sploh v svojem domačem bazenu, vedno trd oreh, a morda tudi zaradi visoke razlike s prve tekme tokrat nismo igrali najbolje. Na primer, spet smo slabo izkoriščali prednost igralca več. Potem, ko se nam je že v prvi četrtini poškodoval še kapetan Rok Crnica, smo rotirali preostale igralce, ki so bili na voljo. Važno pa je predvsem to, da smo se uvrstili v finale,« so v koprskem taboru komentirali neodločen razplet tekme.

Za primorsko, pretežno študentsko ekipo, je Dimitrijević dosegel 3, Lagonigro 2, Khmelevskikh in Zadeu pa po 1 zadetek. V drugem polfinalu je Kamnik tesno izgubil proti Ljubljani Slovanu z 8:9 (1:1, 0:3, 4:2, 3:3), a si je vseeno zagotovil napredovanje, saj je prvi dvoboj v gosteh dobil s 7:4.

Finale Pokala Slovenije med koprskimi in kamniškimi vaterpolisti bo na sporedu v sredo 19. decembra. Pri VD Koper Primorska si želijo, da bi bilo odigrano v prelepem novem mestnem bazenu na Bonifiki, a bo odločitev o tem znana šele v naslednjih dneh.