Splošno
sreda, 22. november 2017

Ko tvoja ideja zaživi

Čas študija je vredno izkoristiti kolikor se le da! #imakemysoup

#imakemysoup 

Letošnje študijsko leto se je na ŠOUPu pričelo z aktivacijo kampanje #imakemysoup, s katero sporočamo, da si svojo “župo” ustvariš sam, kot si sam ustvarjaš svoj način in doživetje študentskega življenja. 

Čas študija je vredno izkoristiti kolikor se le da! Spoznati ljudi, se naučiti česa novega in pridobiti izkušnje nikoli ni slaba stvar, če lahko tvoja ideja ob tem še zaživi, bo tvoja župa še toliko slastnejša. :)


Študentska kompetenčna platforma ŠOUP

#imakemysoup je kampanja, ki jo izvaja ŠOUP, v kateri želimo opolnomočili študente in dijake, ki bodo v njej sodelovali. Gre za aktivacijsko kampanjo, kjer se študent/dijak aktivira znotraj ŠOUPa in pridobiva določene kompetence, znanja in veščine preko projektov, ki jih organiziramo, s čimer bodo lahko organizirali in pripravljali nove inovativne projekte, ki so si jih zamislili sami. Pri tem je pomembno poudariti, da gre za postopno nadgradnjo znanja. Študent se v prvi fazi seznani s študentsko organizacijo in njenimi aktivnostmi, nato se vključi v projekt PreProstoVoljni.

Cilj je, da študenti in dijaki s svojim udejstvovanjem sooblikujejo organizacijo glede na njihove aktualne potrebe oz. potrebe novih generacij. 

Te zanima? Pridruži se nam: Klik

Program razvoja študentskih projektov

Če že imaš nabor znanj za izvedbo projekta/dogodka in ga želiš takoj izvesti, se lahko prijaviš na razpis ŠOUP ter prejmeš potrebna sredstva za izvedbo.

Program razvoja študentskih projektov bo nova platforma, ki bo komplementarna našemu kompetenčnemu modelu. Posamezniki, formalne in neformalne skupine posameznikov se bodo lahko prijavili na razpis ŠOUP ter tako prišli do finančnih virov za izvedbo svojega projekta. Sofinanciranje bo potekalo preko razpisa, kjer bo ob prijavi potrebno oddati dokumentacijo z zamislijo projekta, namenom, cilji, vpliv na lokalno skupnost, benefit za študente ipd. Na podlagi kvalitete in dodelanosti zamisli projekta bomo izmed vseh prijavljenih izbrali določeno število projektov, katere bomo sofinancirali in asistirali organizaciji in izvedbi. Šlo bo za učenje skozi izvedbo (learning by doing), kjer bodo sodelujoči pridobili nova znanja, veščine in kompetence. Istočasno gre za promocijo aktivacije mladih in ustvarjalnosti, kjer mladi sami predlagajo projekte in jih od zasnove do zaključka tudi izvedejo.

Štipendijski skladi

Poleg aktivacije posameznikov ŠOUP želi podpreti že aktivne mlade ali tiste, ki potrebujejo pomoč.

ŠOUP bo vzpostavila sodelovanje s štipendijskim skladom Univerze na Primorskem preko donacij in dotacij za štipendije. Podpirati želimo študente športnike, kulturnike in umetnike, saj vemo, da so lahko njihove aktivnosti tudi finančno zelo obremenjujoče ter si želimo, da študenti UP lahko med študijem razvijajo svoje talente. 

Sklad za socialno ogrožene študente – Študentski sklad, je sklad, ki je nastal kot odgovor na socialno stisko študentov. Ustanovitelja sta ŠOUP in ŠSUP. Preko tega sklada podeljujemo enkratna nepovratna denarna sredstva, ki socialno ogroženim študentom omogočijo lažji študij. V prihodnje si bomo prizadevali, da se bodo finančna sredstva povečala, saj smo opazili, da je socialno ogroženih študentov vsako leto več. 

KAJ BO TVOJA IZBIRA?
#imakemysoup