Mednarodno
torek, 29. oktober 2019

Izlet v Budimpešto

Za študente UP in FPP le 44 €!

Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP) organizira izlet v Budimpešto, ki bo potekal 23. in 24. novembra.

Budimpešta - mesto mostov, ki ne povezujejo le dveh delov mesta, temveč tudi želje in pričakovanja številnih obiskovalcev. Obiščite terme, ki so znane že iz rimskih časov in okusite kulinariko, ki zadovolji vsakršen okus… Sprehodite se po idiličnih parkih grajskega griča Budim, ki spada pod UNESCOvo dediščino in hkrati obiščite še tamkajšnji Budimski grad z muzejem madžarske prestolnice. Oglejte si mesto z vodne perspektive in doživite nepozabno izkušnjo, ki jo ponuja vožnja z ladjico po Donavi- reki, ki združuje mesti Budim in Pešta. 

S ŠOUPom do izrednega študentskega popusta

ŠOUP izključno študentom Univerze na Primorskem (UP) in Fakultete za pomorstvo in promet omogočamo posebno ugodno ceno udeležbe na izlet, in sicer le 44 €/osebo (namesto 69 €). Ugodnost velja za vse prijavljene do vključno 18. novembra.

Datum: 23. in 24. november 2019
Ekskluzivna ŠOUP cena: 44 EUR po osebi

CENA VKLJUČUJE:

  • Ekskluzivna ŠOU cena 44€/osebi zajema:
  • Organizacijo dvodnevnega izleta v Budimpešto,
  • 1x nočitev z zajtrkom v hostlu v središču mesta v večposteljnih sobah,
  • avtobusni prevoz po programu,
  • zunanji ogledi po programu,
  • prijavnino.

Doplačilo: Panoramska vožnja z ladjico in zabava v diskoteki prvi večer - 10€

PRIJAVA: spletni obrazec

Prijave pobiramo do 18. 11. oziroma do zapolnitve prostih mest. Obveznosti bo možno poravnati preko plačilnega naloga (UPN). Z enim UPN nalogom lahko znesek poravnate za več oseb hkrati.

URNIKI ODHODA

Datum: sobota, 23.11.2019

Odhodna mesta:

  • Portorož 2:00 (avtobusna postaja pri FTŠ Turistica)
  • Izola 2:20 (avtobusna postaja pri pošti)
  • Koper 2:40 (avtobusna postaja Oli Burger)
  • Ljubljana 4:00 (parkirišče Dolgi most)
  • Celje 5:00 (dvorana Zlatorog)
  • Maribor 5:25 (počivališče Maribor ob avtocesti)
  • Murska Sobota 5:55 (avtocestno počivališče Murska Sobota)

V primeru, da potrebujete dodatne informacije, smo vam na voljo ob delavnikih na številki 031 492 520.

PROGRAM:

1. dan

Odhod avtobusa iz Slovenije v zgodnjih jutranjih urah, nato vožnja mimo Maribora na Madžarsko in naprej ob južni obali Blatnega jezera do Budimpešte. Ob prihodu v mesto sledi avtobusni ogled mesta ob Donavi. Za začetek si bomo ogledali veličasten Trg herojev, ki so ga zgradili za tisočo obletnico prihoda Madžarov v Evropo. Ob trgu se bohoti mestni park, v katerem se nahaja tudi Vajdahunyadijev dvorec, ki velja za eno najlepših zgradb v mestnem parku. Pot nas bo nato vodila mimo državne opere, parlamenta in cerkve sv. Štefana s slavno sveto roko. Sledi prosti čas za sprehod po največji nakupovalni ulici v Budimpešti – Váci Utca, polni trgovin, butikov, restavracij in slaščičarn. Imeli boste tudi dovolj časa za okušanje lokalnih specialitet. V popoldanskih urah sledi namestitev v hostlu v središču mesta in priprava na večerno zabavo (doplačilo).

2. dan

Po samopostrežnem zajtrku imate možnost spoznati Budimpešto iz druge perspektive. Z nami se lahko odpravite na panoramsko vožnjo z ladjico (doplačilo) od Margaretinega otoka, pod vsemi pomembnimi mostovi, mimo parlamenta vse do pročelja Citadelle. Po vožnji z ladjico bo sledil prosti čas za sprehod po mestu nato pa se bomo odpravili na grajski grič, kjer se bomo sprehodili mimo pravljične ribiške trdnjave, kronske cerkve sv. Matjaža, predsedniške palače in ogromne nacionalne galerije. Preden se odpravimo proti domu se bomo zapeljali še do Gerhardovega hriba, ki se dviga nad grajskim kompleksom. Na vrhu hriba stoji Spomenik svobodi, ki je eden od pomembnih simbolov mesta, poleg pa je trdnjava iz 19. stol. imenovana Citadela, od koder je možen dih jemajoč pogled na mesto. S čudovito kuliso v mislih se bomo odpravili proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.