Interesne dejavnosti
ponedeljek, 01. april 2019

Imejmo se GUT!

Brezplačne delavnice GUT - z Gibanjem in Ustrezno prehrano Treniramo um.

V okviru nacionalnega projekta Za zdravje mladih organizirata Primorsko svetovalno središče (PRIMSS) in ŠOUP brezplačne delavnice Imejmo se GUT! 

Delavnice bodo potekale prve tri srede v aprilu (3.4.,10.4. in 17.4.2019) v prostorih Centra mladih Koper (CMK) ob 18. uri.

Promocija zdravega življenjskega sloga je v zadnjem času veliko na obzorju, pa vendar se velikokrat pri tem poudarja telesni spekter zdravja in še vedno nekoliko zanemarja duševnega. Ravno zaradi delovanja zavoda PRIMSS na področju ozaveščanja o pomembnosti in krepitvi duševnega zdravja, bodo v aprilu organizirane delavnice, ki bodo na zdravje pogledale iz različnih smeri.

Na delavnicah bodo udeleženci preko preprostega plesnega GIBANJA spoznali razne vsakodnevne vaje, ki jim omogočajo telesno aktivnost, z metodami sproščanja in meditacije bodo umirili UM in se tako lažje spopadali z vsakodnevnimi obveznostmi ter z demonstracijo in pokušino skrbno pripravljenih veganskih obrokov okrepčevalnice Avokado, dobili nove ideje za ohranjanje vitalnosti s PREHRANO, saj na delavnici prejme vsak tudi knjižico receptov. Tako bodo krepili telesno in duševno zdravje, ki morata skladno delovati, da bi lahko kar najbolje zdravo zaživeli.

Na prvi delavnici, ki se bo odvijala 3.4.2019, bo v ospredju STRES in spoprijemanja, z drugo delavnico, 10.4.2019, se bomo podali v svet ČUJEČNOSTI in ohranjanja stika, s tretjo delavnico, 17.4.2019, pa bodo udeleženci okrepiti lastno SAMOPODOBO.

Zaradi omejenega števila udeležencev, je prijava na delavnice obvezna preko spletnega obrazca.

Facebook dogodek: Klik

Delavnice bodo izvajali Martina Bažec, Boštjan Hafnar in Petra Pirc, diplomirani biopsihologi ter prostovoljci na Zavodu PRIMSS. Za dodatne informacije je na voljo vodja projekta na martina.bazec@gmail.com.

Zanimivo /povezane novice

Dobrodoslica 2018
12.02.2021

Razpis ReFresh+

Mladi umetniki oživijo kulturno dediščino in legende.