Šport
četrtek, 25. januar 2018

Futsal ekipa UP za mišjo dlako ob zmago

Študenti tekmovali z lokalno futsal ekipo Black & White

UP : MNK B&W     5 : 6

Študenti članic Univerze na Primorskem so združili moči in sestavili številčno ekipo Univerze na Primorskem (UP), ki je v sredo, 24. januarja 2018, igrala proti MNK Black & White (B&W). Tekma se je odvijala v telovadnici Srednje tehniške šole Koper.

Ekipa UP je tekmo začela zadržano in v prvih desetih minutah prejela tri gole. B&W je imel prednost zaradi uigranih akcij in dobre fizične pripravljenosti. V enajsti minuti je prvi gol zabil Žan Kaplan (UP) in razveselil navijače. Po prvem polčasu je rezultat 1:4 kazal veliko premoč ekipe B&W.

V drugem polčasu so študenti spremenili taktiko, poslali svežo ekipi na parket, vključno z menjavo golmana, zaradi katerega se je dvignila celotna ekipa. Sprememba na igrišču je v drugem polčasu za kar nekaj minut zamrznila semafor. Igra je postala bolj agresivna, hitra in atraktivna. Ekipa UP je zaključila nekaj dobrih napadov in se borila za zmago. Na koncu jim je zmanjkalo nekaj časa in izgubili so z 5:6.

Eden izmed domačih, glavnih igralcev, Nemanja Jakovljević (UP), je povedal: »Današnja tekma se ni odvijala po načrtih. V prihodnje se bomo potrudili in premagali vsakega nasprotnika. Soigralec Marin Mandir je prišel v ospredje s tremi goli in s tem pokazal, da je najboljši igralec ekipe.«

Dean Grgurica (B&W): »Ernes Karahodžić je bil danes naš najboljši igralec. Tekma je bila na visokem nivoju in srečanje bomo zagotovo ponovili. Kot ekipa se srečujemo dvakrat na teden, enkrat za tekmo in enkrat za trening. Danes je bil to za nas zelo dober dodatni trening.«

Ponovno srečanje bomo organizirali v začetku februarja. Futsalerji, pripravite se!


Pripravila: Brina Božič