Interesne dejavnosti
torek, 24. avgust 2021

Festival uličnih umetnikov Frivolus

Verjemi v čarovnijo

Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP) bo v sodelovanju s Primorskim poletnim festivalom od 27. do 29. avgusta v Kopru organizirala že šesti festival ulične umetnosti Frivolus. Letos pod sloganom Verjemi v čarovnijo!

Frivolus je festival, ki ga koprske ulice že dobro poznajo, vsako leto ulični umetniki poskrbijo za nepozabne tri dni, ki navdušijo obiskovalce Taverne. Obljubljamo, da bo tako tudi letos. 

Brezplačne predstave, ki so v minulih letih popestrile koprske trge, ulice in sprehajališča, bodo tudi letos zaradi upoštevanja ukrepov proti širjenju novega koronavirusa potekale izključno na eni lokaciji. Priljubljen obalni festival že od samega začetka sofinancira tudi Mestna občina Koper.

Tridnevni kulturno-umetniški dogodek, ki bo letos potekal le korak od morja in s pogledom na Koprski zaliv v Taverni Koper, bo nedvomno ponudil pester program, predstave domačih umetnikov pa nas bodo razveseljevale s humorjem in različnimi triki ter nas vsaj za nekaj časa popeljale v magičen svet.

Nastopili bodo Hoops Dance, Magic Aleksander in Čupakabra, žonglerska in ognjena skupina. 

Hoops Dance iz Kopra v svojo predstavo vključijo hula hoop obroče, kar predstavo naredi še posebej zanimivo, atraktivno in drugačno. Pripravljajo pa tudi delavnice za različne starosti otrok.

Magic Aleksander oz. Aleksander Štucl je mladi čarovnik, ki postaja vedno večji mojster pri trikih s kartami. Pod imenom Magic Aleksander je očaral že marsikaterega znanega Slovenca. Magic Aleksander je trenutno vodilni mednarodno priznani čarodej nove generacije v Sloveniji. Njegovi nastopi so bili videni v mnogih državah po svetu. Med drugimi so njegove točke predvajali tudi na Discovery Chanell na BBC. Prav tako je nastopil na angleškem in hrvaškem super talentu. 

Čupakabra, žonglerska in ognjena skupina ustvarja na področju cirkusa. Skozi prizmo cirkusa opazuje svet in z gibom pripoveduje zgodbe. V atraktivnih točkah meša žongliranje in humor v koktajl čustev in smeha. Predstave so žive, zato vedno drugačne, tako kot vsak od nas, ki iščemo ravnotežje življenja. Vsi smo akrobati in ves svet je cirkus. 

"Vesela sem, da Frivolus poteka že toliko let in vsakič privabi nove gledalce. Tudi letos vam obljubljamo nepozabne večere v koprski Taverni. Potrudili se bomo, da čarovnija objame Koper. Verjemi v čarovnijo!" - Tamara Crnjac, vodja festivala Frivolus 


Zanimivo /povezane novice

smucanje soup23
03.02.2023

Smučanje s ŠOUP

Drage študentke in študenti, nabrusite smučke in pripravite smučarske deske!