Splošno
sreda, 04. april 2018

Festival Kino Otok išče prostovoljce

Postani del festivalske ekipe v Izoli.

Od 6. do 10. junija bo mednarodni filmski festival Kino Otok – Isola Cinema v Izolo pripeljal svež izbor neodvisnega avtorskega filma, filmskih pogovorov in prepoznavnih gostov z vsega sveta. Že štirinajstič se bodo filmske vezi pletle tudi skozi vedrino in zanos festivalske ekipe. Mednarodna ekipa prostovoljcev Kino Otoka z več kot 70 člani je garancija za aktivno mreženje, ki na široko odpira možnosti za nova sodelovanja v Sloveniji in tujini, generacije mladih zanesenjakov pa
praktične izkušnje z Otoka uspešno prenašajo v profesionalne kariere.

K sodelovanju vabijo vse, ki imate radi film in se želite neformalno praktično usposobiti na področju organizacije filmskih in kulturnih dogodkov, da z njimi zgradite nepozabno festivalsko izkušnjo.

Nudijo vam izkušnje v mednarodnem okolju, možnost opravljanja obvezne študijske prakse, druženje z uveljavljenimi mednarodnimi filmskimi ustvarjalci in ne nazadnje nova prijateljstva. Pomagali vam bomo, da boste lahko v naslednjih letih začeli samoiniciativno izvajati sorodne projekte in programe na področju kulture, izobraževanja in mladinskega dela, seveda pa želimo sodelovanje graditi tudi v prihodnjih izdajah festivala.

Otok se je v štirinajstih letih spontano razvil v prostor neformalnega praktičnega usposabljanja mladih in mladih po srcu, kar je njihov odgovor na aktualno družbeno-ekonomsko situacijo. Posebno pozornost namenjajo vključevanju v obliki praktičnega izobraževanja pod vodstvom mentorjev na številnih delovnih področjih organizacije festivala in sorodnih kulturno-izobraževalnih programih zavoda Otok. Poleg festivala skozi vse leto organizirajo filmske projekcije ter delavnice za otroke in mlade, ter tudi dogodke s slovenskimi in mednarodnimi partnerji pod prepoznavnim skupnim imenom “Na Otoku”. Sodelujejo s številnimi organizacijami, kot so univerze, mladinski centri, študentski klubi in kulturna društva. Spodbujajo tudi mednarodno sodelovanje vrstnikov iz Slovenije in tujine.

V času festivala vam bodo v prijetnem delovnem vzdušju njihovi mentorji stali ob strani na številnih področjih:

  • pri organizaciji in produkciji kulturno-izobraževalnih programov,
  • skrbi za mednarodne festivalske goste,
  • vodenju festivalskih prizorišč in logistike festivala,
  • vodenju festivalskega kampa,
  • foto in video dokumentiranju festivala,
  • pomoči v kuhinji,
  • prevozu festivalskih gostov,
  • delu na festivalskih blagajnah.

Vaše pomoči bodo veseli že dober mesec pred festivalom pri:

  • distribuciji promocijskih materialov (lepljenje plakatov, raznašanje letakov …)

Od 5. do 11. junija je obvezna vsakodnevna prisotnost v Izoli. V ta namen vam med festivalom nudijo:

  • prenočišče v festivalskem kampu,
  • prehrano,
  • festivalsko akreditacijo, s katero vam je v prostem času zagotovljen brezplačen vstop na vsa
    festivalska prizorišča.

Vsi, ki si želite sodelovati z nami, se lahko do 16. 4. 2018 prijavite na spletnem obrazcu.

Za dodatne informacije glede prostovoljskega dela pa nam lahko pišete na e-naslov koordinatorke prostovoljcev Natalije Gajić: natalija.gajic@isolacinema.org.

Po zaključku dela lahko prejmete tudi potrdilo o sodelovanju. Veselimo se odgovornih kandidatov, ki boste z veseljem z nami soustvarjali srečo letošnjemu 14. festivalu – in morda postali del vsakoletne organizacijske ekipe ali bodoči ustvarjalci novih filmskih povezovanj.