Mednarodno
četrtek, 17. april 2014

Face the food

V današnjem času, ki ga narekuje vse hitrejši življenjski tempo in ko zaradi pomanjkanja časa pogosto izbiramo in uživamo nekvalitetno hrano, so zadnje raziskave pokazale, da se vse več ljudi zaveda pomena uživanja zdrave prehrane. Prav tako je ob čedalje pogostejših migracijah oziroma letovanjih v tujino povečano zanimanje za mednarodno kulinariko, ki v domače jedilnike vnaša dodatno vrednost in pestrost obrokov.

Na resorju za mednarodno dejavnost Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP) smo se zato odločili, da s projektom FACE THE FOOD, tako študentom, kot širši javnosti omogočimo spoznavanje mednarodne kulinarike preko predstavitev posameznih držav, degustacij in delavnic. Projekt FACE THE FOOD je osnovan z željo po širjenju znanja o mednarodni kulinariki, kot tudi kulturi posameznih držav. Pomen daje ozaveščanju o pomembnosti zdrave prehrane, ki je glavni vir življenjske energije in študente kot tudi ostale interesente opomniti na to, koliko je pomemben enakomeren vnos živil v telo z večkratnimi obroki.

 

V sodelovanju z restavracijo Labirint (Čevljarska 9, Koper) smo na resorju v študijskem letu 2013/2014 s projektom »Face the food«, tako študentom, kot širši javnosti omogočili spoznavanje mednarodne kulinarike preko predstavitev posameznih držav, degustacij in delavnic. Projekt je bil osnovan z željo po širjenju znanja o mednarodni kulinariki, kot kulturi držav in je posredno dajal pomen tudi ozaveščanju o pomembnosti prehrane v vsakdanu.

Zanimivo /povezane novice

ŠOUP priporoča

Aktualne vsebine, ki jih ne smeš zamuditi