Šport
torek, 22. maj 2018

DUP v wakeboardu

Državno univerzitetno prvenstvo.

Slovenska univerzitetna športna zveza (SUSA) bo 2. junija 2018 v Spodnjem Dupleku organizirala Državno univerzitetno prvenstvo v wakeboardingu 2017/18.

Udeleženci se bodo pomerili v disciplini BEST RUN (2 teka, šteje se boljši), v kategoriji študentov (M, Ž) ter zaposlenih (M, Ž).

Tekmovanja se lahko udeležijo študenti s statusom v študijskem letu 2017/18 na kateremkoli višješolskem ali visokošolskem zavodu v Sloveniji (višje šole, samostojni visokošolski zavodi, univerze) in zaposleni na višješolskih in visokošolskih izobraževalnih zavodih (za zaposlitev šteje redno delovno razmerje za določen ali nedoločen čas).

Udeleženci tekmovanja se bodo borili za naslov državnega univerzitetnega prvaka v wakeboardingu v posamezni disciplini za študijsko leto 2017/18.

Tekmovanje bo potekalo v Wakeparku Dooplek (Zgornji Duplek 33), v Spodnjem Dupleku. Prvi tek bo trajal predvidoma od 10. do 12. ure, drugi tek pa od 14. do 16. ure oziroma do zaključka tekmovanja.

Obvezna oprema obsega zaščitni jopič, čelado in wakeboard.

Tekmovanje bo potekalo po pravilih IWWF. Izvajalec tekmovanja bo Univerzitetna športna zveza Maribor, vodja tekmovanja pa Jan Sredenšek. Omejitve števila prijav ni.

Prijavnina na tekmovanje znaša 10€ (vključuje prehrano), dnevna karta za Wakepark Dooplek pa 28€, imetniki sezonske karte pa plačajo le prijavnino v višini 10€. Cena celodnevne izposoje opreme je 5€.

Prijava na tekmovanje je mogoča preko spletnega obrazca do 1. 6. 2018 do 15.00 ure.

Študentski šport  podpirajo Fundacija za šport, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Študentska organizacija Slovenije, STA potovanja in športni dnevnik EKIPASN.