Šport
petek, 31. maj 2019

Državno Univerzitetno prvenstvo v odbojki in futsalu 2018/19

Zaključek sezone z bronom obeh ekip.

Včeraj, 30.5.2019 je v Mariboru, v Univerzitetnem  športnem centru Leona Štuklja in v Športni dvorani Vrbanska, potekalo Državno univerzitetno prvenstvo v odbojki in futsalu.

ODBOJKA

Zaradi odpovedi moške odbojkarske ekipe, smo žal imeli samo odbojkarice, ki so zastopale barve UP v okrnjeni postavi.

Prvo tekmo so naše odbojkarice odigrale proti Univerzi v Ljubljani (UL), a žal zaključile s porazom. V začetku prvega niza so naše odbojkarice pokazale nasprotnicam kar nekaj uspešnih napadov in obrambe. Po nerealiziranem servisu na naši strani, je UL to izkoristila v svoj prid in nadigrala našo ekipo. Vendar se naše punce niso predale in so se borile za vsako žogo. Proti zaključku niza, se je pokazala boljša pripravljenost in uigranost ekipe UL.

Drugi niz je uspešno in brez milosti prevzela ekipa UL, ki je povedla s kar 5:0. Po neuspešnem servisu so bile na vrsti naše odbojkarice, ki so se uspele približati le na 2 točki razlike (7:5). Zaradi komunikacijskega šuma pri izvedbi napadov je prihajalo do nepotrebnih napak, katere je sebi v prid obrnila ekipa UL in tako povedla s kar 19:11. Suvereno so nadaljevale in niz zaključile z zmago 25:14.

Takoj po končani prvi tekmi je sledila še druga, kjer so se naše odbojkarice srečale z domačo ekipo in sicer Univerzo v Mariboru (UM).

Prva polovica niza je potekala izenačeno, saj sta obe ekipi pokazali kvalitetno igro. Pri rezultatu 7:6 za UM so naše odbojkarice "padle" ven iz svoje igre, kar se je pokazalo na višjem vodstvu za nasprotnice (16:9). Z nekaj borbe, so se naše odbojkarice uspele približati na 19:14, vendar je bilo to premalo za prevzem vodstva. Tako so prvi niz izgubile s 25:15.

Drugi niz so naše odbojkarice začele suvereno in povedle s kar 7:1. Po dveh neuspešnih obrambah, se je upad motivacije pri naši ekipi poznal in ekipa UM je serijo napadov nadaljevala in povedla z 8:7. Slabša uigranost naših odbojkaric se je kazala pri nerealiziranih napadih, kar je ekipi UM še dodatno olajšalo delo. Vendar so se naše odbojkarice zbrale in vajeti prevzele v svoje roke, ter povedle s 14:11. S svojo igro so nadaljevale in ekipa UM se ni uspela sestaviti in je rezultat bil temu primeren, saj so si naše priborile zmago v drugem nizu. Tako nas je čakal še 3 niz, v katerem je vodstvo prevzela ekipa UM (5:1). Naše odbojkarice so se zbrale in vodstvo znižale le na dve točki razlike (6:4). Žal pa to ni bilo dovolj, da bi še ta niz dobile naše odbojkarice in so zmago morale prepustiti ekipi UM. 

Izjava Vita Kocet: "Odigrali smo dve težki tekmi in pokazali kdo smo. Igrali smo srčno in borbeno, kar se nam je tudi izplačalo v drugem nizu proti Mariborčankam. Ponosna sem na svojo ekipo!"


Vse pohvale gredo prav vsaki igralki posebaj in čestitke za doseženo 3. mesto na Univerzitetnem državnem prvenstvu v odbojki.

RAZULTATI TEKMOVANJA (Ž):
Univerza v Mariboru (UM) - Univerza v Ljubljani (UL) 0:2 (9:25, 11:25)
Univerza v Ljubljani - Univerza na Primorskem 2:0 (25:16, 25:14)
Univerza na Primorskem (UP) - Univerza v Mariboru (UM) 1:2 (16:25, 25:17, 9:15)

KONČNI VRSTNI RED:
1. Univerza v Ljubljani (UL)
2. Univerza v Mariboru (UM)
3. Univerza na Primorskem (UP)

Ekipa UP: Vita Kocet, Manca Rotar, Klara Kovačič, Marija Vukovič, Nina Radolovič in Katja Čabrian.

FUTSAL

Vzporedno s tekmovanjem odbojke, je na drugi lokaciji potekalo tekmovanje za naziv Državnega Univerzitetnega prvaka v futsalu. Tekmovanje je otvorila naša ekipa, ki se je spopadla z ekipo UL. Prve minute dvoboja so nam bile naklonjene. Začeli smo motivirano, v borbenem duhu in prvi zatresli mrežo nasprotnika, z otvoritvenim golom na prvenstvu. Žal, pa je bil to tudi edini gol, ki smo ga dosegli na prvi tekmi. Ekipa UL, je takoj po našem zadetku, začela pritiskati na naše igralce in nam udarec vrnila s 5-imi goli. Kljub, trudu naših igralcev, in nekaj dobrimi obrambami golmana Boroje Nikija, se nam ni uspelo približati nasprotnikovemu golu. Morali smo priznati poraz UL, s končnim rezultatom 1:5.

Sledila je tekma med UL in UM, kar nam je dalo dovolj časa, da se zberemo in si ogledamo taktiko ekipe UM, ki je bila naš naslednji nasprotnik.

Našo drugo tekmo smo ponovno začeli motivirano, a nam je nasprotna ekipa, domačini UM, zadala prvi udarec že v tretji minuti tekmovanja. Po prvem dobljenem golu, se nismo uspeli zbrati in po še nekaj napakah v komunikaciji na igrišču, so se goli v naši mreži vrstili. Proti koncu tekme, smo uspeli sestaviti nekaj lepih akcij in enkrat zatresli nasportnikov gol, vendar smo bili žal prepozni in smo tudi ekipi UM, morali priznati premoč.

Tekmovanje smo zaključili s 3. mestom na Univerzitetnem državnem prvenstvu in pohvale gredo prav vsakemu igralcu, ki je stopil na parket in se boril do zadnjega.

FUTSAL
REZULTATI TEKMOVANJA (M):
Univerza na Primorskem (UP) - Univerza v Ljubljani (UL) 1:5
Univerza v Mariboru (UM) - Univerza v Ljubljani (UL) 1:1* (3:2)
Univerza v Mariboru (UM) - Univerza na Primorskem (UP) 4:1

*po kazenskih strelih

KONČNI VRSTNI RED:
1. Univerza v Mariboru (UM)
2. Univerza v Ljubljani (UL)
3. Univerza na Primorskem (UP)

Ekipa UP: Niki Boroja, Edo Adilovič, Rene Knedl, Jure Pajntihar, Žan Kaplan, Žan Bratina, Aleks Petrovčič, David Šavron, Davor Pejakič, Adi Preradovič