Splošno
ponedeljek, 28. september 2020

Dobrodošlica študentom

Študentska organizacija Univerze na Primorske (ŠOUP) ob začetku študijskega leta za bruce, pa tudi ostale študente, pripravlja tradicionalno dobrodošlico.

Ob začetku novega študijskega leta bodo za vse študente pripravili informativno gradivo, ki ga bodo delili študentje višjih letnikov in postregli z informacijami, ki jih študentje potrebujejo ob začetku študija. 

Predstavitvenih aktivnosti bodo študentje deležni na Študentskem centru Univerze na Primorskem (ŠCUP) na Čevljarski ulici 27 v Kopru, kjer domuje ŠOUP. Zaradi upoštevanja priporočil za preprečevanje širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2, bo vstop v prostor številčno omejen

Informacije za študente so na voljo tudi na spletni strani www.soup.si, na kateri je najti podrobnosti o samem študiju, pravicah in dolžnostih, ki jih imajo pri študijskem procesu, štipendiranju, bivanju ter vseh ostalih elementih študentske socialne varnosti. Ob tem so predstavljene še številne možnosti za preživljanje prostega časa v univerzitetnem mestu Koper, med njimi tudi številne obštudijske dejavnosti, ki jih skozi vse leto pripravlja ŠOUP.

Novost pri podaljšanju pravice za subvencionirano prehrano

V letošnjem letu prihaja do sprememb pri vpisu študentov, ki so že v sistemu subvencionirane študentske prehrane (SŠP). 

Študenti, ki so že vpisani v sistem, za prihajajoče študijsko leto ne bodo potrebovali točk SŠP obiskati osebno. Pravico koriščenja prehrane je možno podaljšali preko aplikacije SŠP ali spletne strani www.studentska-prehrana.si s potrditvijo.

Za študente, ki se prvič vpisujejo v sistem študentske prehrane, je osebni obisk točke SŠP obvezen.

Kaj dogaja na Obali?

Najbolj aktualne novice študentske obalne scene so na voljo na družbenih omrežjih ŠOUP, priporočamo pa tudi, da se vpišeš ŠOUP INFOrmator, na katerem preko elektronske pošte obveščamo o izvedbi obštudijskih dejavnosti, razpisov, pozivov, prijav in dogodkov, ki jih organiziramo, soorganiziramo ali podpiramo. Spremljaj nas!

Študentsko življenje poleg študija

Na ŠOUP je dobrodošel vsak dijak in študent, ki bi rad kvalitetno izkoristil svoj prosti čas in z njim doprinesel študentskemu ali dijaškemu življenju na Obali, kot tudi pridobil nova znanja, veščine in kompetence.

Predsednik ŠOUPa, Jure Ciglar: »Naš cilj ob začetku študijskega leta je, da primorski študenti dobijo vse potrebne informacije in podporo ob študiju. ŠOUP tekom leta pripravi številne raznolike aktivnosti in dogodke, hkrati pa smo ves čas vpeti v reševanje vsebinskih problematik. Letošnje študijsko leto se pričenja povsem drugače, kakor smo bili vajeni doslej. Prepričani smo, da je študijski proces v živo osnova za kvaliteto visokošolskega izobraževanja, zato se bomo zavzemali za to, da visokošolski proces v Sloveniji ohranja kakovost in zagotavlja vsem študentom enake možnosti. Vsem študentom letos predvsem želim, da ostanejo zdravi in uspešno zaključijo študijsko leto.«


Nagradna igra

Študentska organizacija Univerza na Primorskem ob pričetku študijskega leta 2020/2021 od 1. 10. 2020 do vključno 31. 10. 2020 za študente Univerza na Primorskem in Fakultete za pomorstvo in promet pripravlja tudi nagradno igro »Odpelji se v študentski lajf«.

Vstop v študentsko življenje ali pričetek novega študijskega leta je prava dogodivščina, še toliko bolj, če se na študentsko pot odpraviš z električnim skirojem!