Interesne dejavnosti
ponedeljek, 25. september 2017

Dobrodošlica študentom

Študentska organizacija Univerze na Primorske (ŠOUP) ob začetku študijskega leta za bruce, pa tudi ostale študente, pripravlja tradicionalno dobrodošlico.

Novost prihajajočega leta je nova spletna stran, ki bo odslej preglednejša, ŠOUP pa želi mlade aktivirati tudi z novo kampanjo »#imakemysoup«.

Na ŠOUP je dobrodošel vsak dijak in študent, ki bi rad kvalitetno izkoristil svoj prosti čas in z njim doprinesel študentskemu ali dijaškemu življenju na Obali, kot tudi pridobil nova znanja, veščine in kompetence.

Predsednik ŠOUPa, Nassim Djaba: »Aktivacija, participacija in kritično razmišljanje so moja osebna prioriteta pri vsakdanjem delovanju, vodenju sodelavcev in študentske organizacije. Z letošnjim sloganom dobrodošlice #imakemysoup želimo novim in starim študentom sporočiti, da si svojo “župo” skuhaš in poješ sam, kot si sam ustvarjaš svoj način in doživetje študentskega življenja. Ob tem jim ob strani stoji ŠOUP, kjer lahko dobijo vse potrebne informacije in podporo ob študiju in prostem času. Veseli smo vsake pobude s strani študentov in jih tako vabimo, da z nami sodelujejo, se na ŠOUPu udejstvujejo in vstavijo svoje sestavine v ŠOUPovo študentsko župo.«

Tako kot vsako leto, so tudi letos zanje pripravili informativno gradivo, ki ga bodo delili študentje višjih letnikov in postregli z informacijami, ki jih študentje potrebujejo ob začetku študija. Predstavitvenih aktivnosti bodo študentje deležni na Študentskem centru Univerze na Primorskem na Čevljarski ulici 27 v Kopru, kjer domuje ŠOUP.

Letošnja novost je nova spletna stran, ki bo odslej preglednejša in vsebuje vse informacije o samem študiju, pravicah in dolžnostih, ki jih imajo pri študijskem procesu, štipendiranju, bivanju ter vseh ostalih elementih študentske socialne varnosti. Na spletni strani so predstavljene še številne možnosti za preživljanje prostega časa v univerzitetnem mestu Koper, med njimi tudi številne obštudijske dejavnosti, ki jih skozi vse leto pripravlja ŠOUP.

Zanimivo /povezane novice