Interesne dejavnosti
sreda, 28. april 2021

Dan brez dvigal

Mednarodna kampanija No elevators day

Tudi letos bo v sredo, 28. aprila, po vsem svetu potekala akcija No Elevators Day (Dan brez dvigal), ki promovira uporabo stopnic v vsakdanjem življenju.

Za ta dan, smo si med študenti zastavili cilj, da s skupnimi močmi zberemo vsaj 1000 opravljenih stopnic. Vabimo, da vsak prispeva svoje. Naj bo to 10, 30 ali 100, vsaka stopnica šteje. Vse prispevke bomo sešteli in brez dvoma dosegli zastavljen cilj.

Kako prispevati? Objavi svojo sliko na spletu in pripiši  @zvezauszp #UseTheStairs #NoElevatorsDay ter število opravljenih stopnic. Ali pa dodaj svoj komentar pod našo objavo in v njem navedi svoje število.


Namen mednarodne kampanje, ki že skoraj desetletje poteka pod okriljem International Sport and Culture Association, je spodbuditi čim več ljudi k vsakodnevnemu gibanju in uporabi stopnic. Z akcijo želimo, da bi se ljudje zavedali pozitivnih učinkov gibanja vse dni v letu. Na ta dan tudi v Sloveniji v mnogih javnih ustanovah in privatnih podjetjih dvigala ne delujejo, ali pa so uporabniki zgolj opozorjeni, da lahko do cilja pridejo na bolj zdrav način.

Udobje ne prispeva vedno h kvalitetnejšemu življenju. K večjemu zadovoljstvu, boljšemu počutju in zdravju pa znanstveno potrjeno pripomorejo različne telesne aktivnosti. Hoja po stopnicah predstavlja odlično vadbo in telo nam bo hvaležno, če jo vključimo v vsak svoj dan. Lahko pa stopnice vključite v svoj trening kot učinkovit pripomoček za dvig telesne pripravljenosti. 


Stopnice vabijo!



Vir: športna unija Slovenije, https://www.sportna-unija.si/?t=8140001833

Zanimivo /povezane novice