Splošno
petek, 03. julij 2020

Brezplačen JPP v poletnih mesecih

Za dijake in študente tudi v nadaljnje brezplačen.

Na študentski organizaciji pozdravljamo sporočilo ministra za infrastrukturo, Jerneja Vrtovca o dogovoru med Ministrstvom za infrastrukturo (MzI) in izvajalci javnega potniškega prometa (prevozniki) o vrnitvi brezplačne vozovnice za julij in avgust za dijake in študente, ki so kupili junijsko mesečno, polletno oz. letno vozovnico

Spomnimo, v torek, 30. junija 2020 je MzI dijake in študente preko portala subvencij integriranega javnega potniškega prometa (IJPP) obvestilo, da zaradi finančnega izpada na področju javnega potniškega prometa, ki je zaradi virusa COVID-19 posledica dvomesečne prepovedi izvajanja prevozov, v mesecih julij in avgust 2020 ne bo izvedeno brezplačno podaljšanje veljavnosti subvencioniranih vozovnic za dijake in študente.

Minister za infrastrukturo je na današnji tiskovni konferenci (video dostopen na tem mestu, 13:20) sporočil, da so s prevozniki vseeno dosegli dogovor, ki bo tudi letos dijakom in študentom s terminskimi vozovnicami zagotovil njihovo brezplačno uporabo tudi v poletnih dveh mesecih. Zato se tako ministru, kot prevoznikom, zahvaljujemo za hitro in proaktivno sodelovanje in iskanje rešitve v korist dijakom in študentom.

Prav tako kot minister, pa tudi na ŠOUP pozivamo vse dijake in študente k doslednemu spoštovanju navodil in priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje pri uporabi javnega potniškega prometa.