Sociala
ponedeljek, 09. november 2020

Božiček za en dan

Dobrodelna akcija za otroke iz socialno šibkih družin.

Osreči otroka iz socialno šibke družine! Postani Božiček za en dan.

Dobrodelna praznična akcija Božiček za en dan se je rodila leta 2012. V okviru akcije so Slovenci v prvem letu obdarili 250 otrok, leta 2012 so jih razveselili 3.800, v lanskem letu pa že več kot 11.000.

Darila bo mogoče letos prinesti tudi na zbirno mesto v Študentskem centru Univerze na Primorskem (prostori ŠOUP, Čevljarska ulica 27, Koper) od 10. novembra do 1. decembra 2020. Zaradi poostritve ukrepov proti širjenju nalezljive bolezni Covid-19, bo zbirno mesto sprejemalo darila vsak torek in petek po predhodni najavi (v dopoldanskem času) na info@soup.si do 16. ure do dneva pred načrtovanim prihodom.

Več o dobrodelni akciji in prijavo za Božička za en dan si lahko ogledate na spletni strani Božiček za en dan.

Darilo prinesite na zbirno mesto

Božički se morate najprej registrirati, nato darilo shraniti v škatlo (organizatorji priporočajo škatlo za čevlje ali škornje) in jo okrasiti po svojih željah. Škatlo in pokrov je treba zaviti posebej in zavezati z elastiko, saj bodo prostovoljci vsa darila pregledali, umaknili neprimerna darila, kot so strgana in umazana oblačila ali sveže pecivo, in po potrebi dopolnili.


Zbirno mesto in izvedbo projekta na ŠOUP izvaja skupina študentov prostovoljcev PreProstoVoljni. Projekt PreProstoVoljni sofinancira Mestna občina Koper.

Zanimivo /povezane novice