Splošno
ponedeljek, 13. september 2021

Anabel Todorović ostaja predsednica ODS

Na volitvah Obalne dijaške skupnosti (ODS) je bila ponovno izvoljena aktualna predsednica, Anabel Todorović, ki je ob izvolitvi med drugim izpostavila, da je njen cilj uspešno nadaljevati sestavljeno delo v prvem mandatu.

Anabel Todorović je ob ponovni izvolitvi poudarila, da želijo z ekipo v novem mandatu organizirati več različnih dogodkov za dijake na področju kulture, športa ter izobraževanja. 

Trenutno je še posebej aktualen potek šolskega leta, ki se je že drugič zapored pričelo v prilagojeni obliki. Kljub temu predsednica upa, da bodo skupaj s sodelavci lahko dogodke in projekte organizirali nemoteno in jih izpeljali v živo. 

Poleg Anabel Todorović so bili izvoljeni še člani predsedstva. Novo predsedstvo sestavljajo: Martin Bordon (področje obšolskih dejavnosti), Maj Komac (področje kulture ter socialno področje), David Plavšić (področje izobraževanja in povezovanja), Doroteja Županić (področje športa ter rekreacije).

Ekipa ODS želi še naprej spodbujati obalne dijake k večji aktivnosti in omogočati vsem enake možnosti za izvedbo projektov na različnih področjih. Dijaška skupnost deluje pod okriljem Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP) in si prizadeva za aktivno participacijo dijakinj in dijakov. 

Predsednica je ob ponovni izvolitvi izpostavila pomen dialoga in povezanosti, ki mora potekati med študenti in dijaki. Pomembnosti medgeneracijskega dialoga se zaveda tudi vodstvo ŠOUP, ki želi s svojimi izkušnjami pomagati ekipi ODS pri uspešni realizaciji zastavljenih ciljev.

Ob ponovni izvolitvi je podala tudi izjavo za javnost, v kateri je izpostavila, da želi nadaljevati z uresničitvijo ciljev, ki so jih z ekipo pripravili že v prvem mandatu. Hkrati je izrazila zadovoljstvo nad interesom dijakov za ODS, ki se je v zadnjih mesecih precej povečal. 

»Veseli me, da lahko v letošnjem šolskem letu z ekipo nadaljujemo z delom in uresničevanjem naših zastavljenih ciljev. Za dijake obalnih srednjih šol pripravljamo veliko različnih aktivnosti. Dejstvo, da je v zadnjih mesecih zanimanje dijakov za Obalno dijaško skupnost naraslo, mi daje dodatno potrditev, da je bilo naše dosedanje delo ustrezno zastavljeno in koristno. V novo šolsko leto in nov mandat vstopam energično in z jasno začrtanimi cilji.«