Šport
torek, 13. november 2018

22 golov v prvem krogu

Univerzitetna futsal liga M-servis

V ponedeljek, 12.novembra 2018, je bil odigran 1. krog Univerzitetne futsal lige (UFL) M-servis, katerega smo pospremili z mešanimi občutki, saj izidi niso dejanski pokazatelj stanja na igrišču. Glede na to, da je bila Fakulteta za Pomorstvo in Promet prosta, sta sev prvi tekmi, med seboj udarili ekipi Fakultete za turistične vede –Turistica (FTŠ) in Pedagoške fakultete (PEF), v drugi tekmi pa ekipi Fakultete za vede o zdravju (FVZ) in fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (Famnit-a) .

V prvem dvoboju je ekipa PEF je ponovno pokazala, da je uigrana in zrela zasedba, ki igra skupaj že vrsto let. V nasprotju s FTŠ, ki je na tekmo prišla z novinci v ligi, tako da je bil zmagovalec vnaprej znan. Ekipa PEF je povedla že v 4.minuti, ko jo je v vodstvo z lepim in natančnim strelom popeljal Knedl. Sledile so minute FTŠ, v katerih so po odlično izvedenih napadih zapored grešili Kragelj, Šuber in Kuzmanović. Kar ni uspelo njim je uspelo Scottu Vašlu, ki je v 10.minuti, po samostojnem prodoru zadel za izenačenje. V nadaljevanju pa je ekipa PEF dvignila svojo raven igre in v zadnjih minutah prvega dela po prevladi na igrišču, nekoliko presenetljivo a zasluženo zadela trikrat in zmagovalec je bil znan. Drugi polčas ni postregel s presenečenjem, saj je ekipa PEF skozi celotno tekmo narekovala ritem in imela vse vajeti v svojih nogah, ekipa FTŠ pa zaradi neizkušenosti in slabe fizične pripravljenosti ni imela moči za kaj več, kot časten poraz. 

Turistica (FTŠ) : Pedagoška fakulteta (PEF) 3 : 7 (1 : 4) 

0:1 Knedl, 1:1 Vašl, 1:2 Krapež, 1:3 Bratina, 1:4 Knedl, 2:4 Vašl, 2:5 Pajnkihar, 3:5 Kragelj, 3:6 Pajnkihar, 3:7 Kaplan 

Turistica (FTŠ) : (Kragelj, Jerman, Šuber, Ž.Čuk, Vašl, Kuzmanović, J.Čuk)

Predagoška fakulteta (PEF) : ( Knedl, Pajnkihar, Krapež, Bratina, Kaplan, Panič Nardin, Mihajlović, Pejakić)

Tekma med ekipama FVZ ter Famnit-a, bi morala biti v mnogočem derbi, saj je Famnit lanskoletni zmagovalec, ekipa FVZ pa letošnji favorit. A napoved se žal ni uresničila, saj je ekipa Famnit-a dobesedno povozila ekipo FVZ, ki je, roko na srce, dejansko odigrala le 1.polčas. Ta se je zaključil z minimalno prednostjo ekipe Famnit-a.V nadaljevanju, po dveh zamujenih priložnostih in nesrečno prejetem zadetku, se je ekipa FVZ odločila za popoln napad, zaigrala z vratarjem v polju in si s tem zapečatila usodo. Ekipa Famnit-a je v pičlih 2 minutah dosegla 4 zadetke in tekma je bila odločena. 

Fakulteta za vede o zdravju (FVZ) : Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (Famnit) 1:11 (1:2)

1:0 Adilović, 1:1 Badžim, 1:2 Tatarević, 1:3 Zyba, 1:4 Zyba, 1:5 Franjčić, 1:6 Tatarević, 1:7 Turudija, 1:8 Avdalović, 1:9 Badžim, 1:10 Zyba, 1:11 Grbec

Fakulteta za vede o zdravju (FVZ): (Kuzmič, Adilović, Makitan, Kavčič, Slatinek, Dizdarević, Jakovljević)

FAMNIT: ( Boroja, Grbec, Avdalović, Badžim, Franjčič, Tatarević, Zyba, Turudija)

Naslednji krog UFL bo v ponedeljek 3. decembra 2018, ko bo nastopila tudi ekipa fakultete za pomorstvo in promet (FPP).