Šport
sreda, 17. januar 2018

10 dni za 100 iger briškole

Na prvem turnirju briškole 6 zagretih ekip.

V torek 16.1.2018, ob 19.30 uri se je v organizaciji Univerzitetne športne zveze Primorske (UŠZP) v Urban Piqniqu zbralo 6 ekip, ki se je med seboj pomerilo v ''partijah'' briškole. Kljub temu, da je bil glavni namen večera sproščeno druženje ob kartah, so bili igralci zelo zagreti in po tihem ciljali na naslov zmagovalca turnirja.

Skoraj vsi udeleženci turnirja so imeli podobne predhodne izkušnje v igranju briškole. Večinoma so bili ''nonoti'' tisti, ki so jih že zelo zgodaj naučili pravil, da so se lahko skupaj kratkočasili. Zanimiva pa je tradicija, ki jo pri Robiju Kovaču doma gojijo že mnoga leta. V 10ih dneh dopusta odigrajo 100 iger briškule!

Po dveh urah kartanja smo dobili prve tri uvrščene ekipe. Ekipa DVA JAMESONA (Robi Kovač in Petra Mislej) je preko repasaža prišla v polfinale in zasedla 3. mesto. Z nekoliko sreče, izkušnjami in izurjenimi ''motami'' so premagali ekipo MATEJ2 (Matej Zonta Blaževič in Matej Guštin), ki se je sicer tekom turnirja razširila še za dva igralca (Gregor Gulič in Adi Preradović). 

Finalni dvoboj med ekipama MASA (Tilen Likar in Tadej Grbec) in AŠ OD KOPA (Lino Andro Gabelić in Ruben Krasti) se je zaključil z izidom 3:0 v prid ekipi MASA. Vsi trije uvrščeni so si tako prislužili diplomo in praktično nagrado.

Med primorskim in istrskimi narečji, ki so sicer prevladovala, smo UŠZP-jevci na uho ujeli tudi eno ljubljansko in eno gorenjsko.  Študenta pedagoške fakultete Andraž Corn in Miha Šilec, člana ekipe HAMI & ŽARKO, sta z udeležbo na turnirju širila svoje poznavanje primorskih običajev.

Preživeli smo res prijeten večer. Na UŠZP upamo, da se nam bodo v prihodnosti priključili še ostali, ki se želijo ob kartanju še malo nasmejati. V februarju načrtujemo turnir v REMIJU in TAROKU, prav tako v Urban Piqniqu, ki pa danes, sreda 17.1.2018, vabi na ogled prenosa rokometne tekme med slovensko reprezentanco in Črno Goro ob 20. uri.

Končne uvrstitve:

1.mesto ekipa MASA (Tilen Likar in Tadej Grbec)

2.mesto ekipa AŠ OD KOPA (Lino Andro Gabelić in Ruben Krasti)

3.mesto ekipa DVA JAMESONA (Robi Kovač in Petra Mislej)

4.mesto ekipa MATEJ2 (Matej Zonta Blaževič in Matej Guštin)

5.mesto ekipa NAKLJUČNI (Ana Kocjančič in Mateo Antonac)

6.mesto ekipa HAMI & ŽARKO (Andraž Corn in Miha Šilec)