ponedeljek, 12. marec 2018

Sprostitev telesa = krepitev duha

Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP) ob mednarodnem prazniku žensk pripravlja sklop srečanj in delavnic, katerih namen je spremeniti pogled na lepoto, ki nam jo vsiljujejo modna industrija, mediji in družbena omrežja.

Dne 12.3.2018 v okviru projekta I Am All (Wo)men pripravljamo delavnico joge. 

Stres je v sodobnem času postal eden od glavnih vzrokov za različna bolezenska stanja – visok pritisk, težave s prebavili, zakisanost telesa, razdražljivost, depresija, kronična utrujenost, izgorelost – in mnogi ga vzamejo v zakup, kot nekaj običajnega in normalnega v današnjem hitrem življenjskem tempu. 

Ker stres pripomore k slabšemu zdravju, tako fizičnem kot psihičnem, se bomo v drugem delu projekta osredotočili na zmanjšanje stresa s pomočjo jogijskih tehnik sproščanja, dihalnih in razteznih vaj. S slednjimi lahko učinkovito sprostimo telo in napetost, ki se iz dneva v dan kopiči v mišicah in s časom preraste v otrdelost ter okornost telesa. Že z nekaj preprostimi vajami za sproščanje, ki nam dnevno ne vzamejo več kot 10 minut, se lahko le temu izognemo in v svoje življenje pripeljemo več miru, osredotočenosti in jasnosti. 

Predstavitvena ura joge bo organizirana v sodelovanju z Univerzitetno športno zvezo Primorske. Vodila jo bo vodila Simona Glavan, učiteljica joge v dvorani za Areno Bonifika od 18. do 19. ure. Potrebna je predhodna prijava do 11.3.2018 n info@uszp.si.