sreda, 14. marec 2018

Kaj pravi družba, lepa ali ne?

iamallwomen

Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP) ob mednarodnem prazniku žensk pripravlja sklop srečanj in delavnic, katerih namen je spremeniti pogled na lepoto, ki nam jo vsiljujejo modna industrija, mediji in družbena omrežja.

Dne 14.3.2018 v okviru projekta I Am All (Wo)men v sodelovanju s Primorskim svetovalnim središčem (PRIMSS) pripravljamo delavnico grajenja samozavesti in vajo čuječnosti.

S prvo delavnico projekta torej spoznamo namen gibanja o samopodobi, druga delavnica nam pomaga pri sproščanju stresa, tretji del projekta pa zajema še psihološki del aktivnosti grajenja samozavesti. 

Prve pol ure bo znotraj delavnice potekala vaja čuječnosti, pod vodstvom Maje Maraž, dipl. biopsihologinje in specializantke psihoterapije. S pomočjo vaje se bomo poskusili zavedati sedanjosti in se ne obremenjevati s preteklostjo in prihodnostjo. 

Celotna delavnica "Kaj pravi družba, lepa ali ne?" se bo nadaljevala pod vodstvom strokovne delavke na PRIMSS Nikoline Jeretič s pomočjo dveh študentk biopsihologije, Maje Ane Čeček in Martine Bažec. "Delavnica je namenjena spoznavanju različnih standardov lepote, ki so se s časom močno spreminjali. Doživljanje lepote je namreč precej povezano z družbenim kontekstom, v katerem živimo. V zgodnjem obdobju odraščanja je ta družbeni kontekst zagotovo tudi družina, ki je sicer majhna celica, a z močnim vplivom na naš občutek lepote," o delavnici pove Jeretičeva.

Po krajši predstavitvi bodo besedo predale udeleženkam, da spregovorijo o svojih izkušnjah doživljanja lepote.