Šport
ponedeljek, 11. november 2019

Tudi drugi del tehničnega obiska se je odvil po pričakovanjih

Priprave za Svetovno prvenstvo v Floorballu v polnem teku

V drugem delu tehničnega obiska je v Koper prispel tehnični delegat za floorball pri FISU, Taneli Tiilikainen. Ogledal si je vsa prizorišča prihajajočega Svetovnega univerzitetnega prvenstva v Floorballu, ki bo potekalo v Kopru konec junija 2020.

Ekipa organizatorjev iz Univerzitetne športne zveze Primorske mu je skozi celoten dan nudila oglede športne in ostale infrastrukture, ki bo vključena v dogajanje prvenstva. Dan se je pričel v Adria Ankaran Resortu, kjer bodo pisarne in prostori za tehnični sestanek, nadaljeval pa s prizorišči, kjer se bodo odvijale tekme floorballa. V dvoranah OŠ Koper in Areni Bonifiki se bo odvijal glavni del prvenstva, saj bodo v obeh dvoranah gostili tekme Svetovnega univerzitetno prvenstva v Floorballu 2020. 

Ravno v tem času je Arena Bonifika gostila tudi mednarodni floorball turnir Alpe Adria Cup, ki je omogočil tudi prvi preizkus terena pred univerzitetnim prvenstvom. Tako so si lahko organizatorji v družbi tehničnega delegata ogledali tudi dve tekmi, ki sta se odvijali v tem dnevu in sicer med Madžarsko in Italijo ter nato Italijo in Avstrijo. Turnir je zagotovo veliko prispeval k izboljšanju organizacije prihajajočega prvenstva. 

Dan se je zaključil s sestankom, kjer so organizatorji dobili dodatne napotke in mnenje tehničnega delegata Tanelija Tiilikainena. Organizacija prvenstva se tako po pozitivnem mnenju delegata nadaljuje v polnem teku.