Šport
sobota, 09. november 2019

Organizacija Floorball prvenstva se odvija v pravo smer

Prvi tehnični obisk vodje oddelka Svetovnih univerzitetnih prvenstev pri FISU

Julien Carrel, vodja oddelka Svetovnih univerzitetnih prvenstev pri Svetovni univerzitetni športni zvezi (FISU) si je v okviru uradnega obiska ogledal prizorišča in se seznanil z organizacijskim potekom dela za prihajajoče Svetovno univerzitetno prvenstvo v Floorballu, ki bo v Kopru potekalo konec junija 2020. 

Delegat Julien Carrel se je v zadnjih dveh dneh mudil v Kopru, kjer si je v spremstvu ekipe organizatorjev iz Univerzitetne športne zveze Primorske ogledal prizorišče in vso infrastrukturo, ki je potrebna za izvedbo Svetovnega univerzitetnega prvenstva v Floorballu. Po prihodu v Adria Ankaran Resort je sledil sestanek v sklopu katerega si je ogledal nastanitvene kapacitete, akreditacijski center, info točko, restavracijo za udeležence, pisarne, sejno sobo ter ostale potrebne prostore ter se v pogovoru s predstavniki organizatorja seznanil s potekom aktivnosti s tega področja. 

V petek je potekal sprejem pri županu Mestne občine Koper, ki se ga je udeležili tudi predstavnik Univerze na Primorskem. Na sedežu MOK je Juliena Carrela in predstavnike organizacijskega odbora prvenstva sprejel župan Aleš Bržan, iz strani Univerze na Primorskem pa se je sprejema udeležila Mojca Kleva Kekuš.Med sprejemom so se dotaknili teme izjemnega razvoja športa in športne infrastrukture v koprski občini ter same povezanosti med športom, UP in MOK. 

Na Titovem trgu so si delegat in ekipa organizatorjev UŠZP ogledali prizorišče za otvoritveno slovesnost ter Pretorsko palačo in sejno sobo Občinskega sveta, kjer bo potekal splošni tehnični sestanek prvenstva. Sledil je ogled športne infrastrukture, kjer se bo odvijalo tekmovanje, med njimi Areno Bonifiko in dvorano Osnovne šole Koper.Delegat je po ogledih podal svoje pozitivno mnenje.

Organizatorji UŠZP so tako pridobili koristne nasvete in usmeritve za nadaljnji potek dela, hkrati pa potrditev, da priprave na prvenstvo odlično napredujejo. 

Obisk se bo nadaljeval v prihodnjih dneh, saj v Koper prihaj tudi športni tehnični delegat za floorball pri FISU, finec Tanelli Tiilkainen, ki se bo tudi sestal z organizatorji.