Šport
sreda, 21. december 2022

Zadnji 3x3 turnir v letošnjem letu

Z novimi boji nadaljujemo v letu 2023

V ponedeljek, 19.12.2022, se je v Kopru v telovadnici STŠ, odvil drugi turnir v 3x3 košarki v letošnjem študijskem letu. Udeležba na turnirju je bila tokrat bolj skromna, saj je že občutiti bolj lenobno praznično vzdušje, ampak navdušenja ekipam, ki so prišle ni manjkalo. Turnirja so se udeležile 3 ekipe, ki so odigrale dva kroga tekem po principu vsaka ekipa proti vsaki. V finalu pa sta se pomerili ekipi, ki sta v skupnem seštevku zbrali največ točk.

V prvem krogu so Bricklayersi izkazali dominacijo na parketu in si priigrali dve zmagi, medtem, ko je ekipa Špricmeni osvojila eno zmago. V drugem krogu so Špricmeni odločno premagali ekipo FPP. Zmaga jim je dala nov zagon, tako so uspeli v drugem krogu premagati tudi ekipo Bricklayersov in se jim tako maščevali za poraz iz prvega kroga. Bricklayersi so v drugem krogu dodali eno zmago v svoj seštevek. Tako smo v finalu ponovno spremljali merjenje moči med Špricmeni in Bricklayersi. 

Finalni dvoboj je bil, kot pričakovano, zelo dinamičen in borben. Na začetku so Špricmeni povedli s 5:0, Bricklayersi so se po nekaj minutah in slabem pričetku zbrali in spremljali smo zagrižen finalni dvoboj do zadnje sekunde. Končni rezultat je bil 13:11 v korist ekipe Špricmeni, ki so zmagovalci drugega turnirja 3x3 v letošnjem študijskem letu in zadnjega v letu 2022. 

Končni vrstni red:

  1. Mesto: Špricmen 
  2. Mesto: Bricklayers 
  3. Mesto: FPP

Se vidimo na naslednjem turnirju. V novem letu, novim zmagam naproti!