Šport
sreda, 14. december 2022

Parket tokrat zavzeli odbojkarji in odbojkarice

Nove točke drugega kroga

V ponedeljek, 12.12. 2022 smo v telovadnici STŠ v Kopru, spremljali drugi krog odbojkarske Univerzitetne lige. Točke skupnega seštevka so, tokrat odločno, nabrali študentje in študentke FVZ-ja.

Prva tekma se je odigrala med ekipama FVZ 2 in FAMNIT 2. Ekipi FAMNIT 2, ponedeljek ni bil naklonjen. Igra, kljub trudu, ni in ni stekla, napake pa so se vrstile ena za drugo.  Ekipa FVZ 2 je nasprotnikove težave zaznala, ter izkoristila v svoj prid. Po prvem setu je šlo samo še navzgor in drugi set je bil osvojen kot za šalo. Tekma se je zaključila z rezultatom 2:0 za FVZ 2.  

"Čestitke nasprotnikom. Danes nismo pokazali dovolj volje in motivacije. Upamo, da bomo naslednjič prikazali boljšo predstavo." je dejal Ognjen L. iz ekipe FAMNIT 2. 

Druga tekma se je odvila med ekipo FVZ 1 in ekipo TURISTICA. Prvi set je ekipa FVZ 1 prepričljivo zmagala, saj je TURISTICA uspela priti le do 13-ih točke. Delovalo je, da bo FVZ 1 prišel do lahke in hitre zmage, a smo spremljali nekoliko bolj izenačen drugi set. TURISTICA je le našla pravi način, da se je uspešneje upirala nasprotnikovim napadom in tudi sama večkrat zadela polje. Res je šlo na tesno. Z malo sreče je ekipi FVZ 1 le uspelo dobiti tudi  2. set, tokrat z rezultatom 25:23 in tako domov odnesti zmago z 2:0.

"Zmaga nam je dvignila motivacijo in smo še bolj optimistični za naslednje tekme.", je dejala Laura, članica ekipe FVZ 1.

Ekipa FVZ 2

Ekipa FAMNIT 2

Ekipa FVZ 1

Ekipa TURISTICA

Naslednje krog Univerzitetne odbojkarske lige se bo odigralo predvidoma 16.1.2023. Se vidimo!