Splošno
četrtek, 11. julij 2019

Svečana otvoritev Evropskih univerzitetnih prvenstev bo v Žusterni!

V nedeljo, 21. julija, ob 19. uri!

Zdaj je uradno, da bo svečana otvoritev Evropskih univerzitetnih prvenstev v vaterpolu in odbojki na mivki, potekala na bazenu v Žusterni. Svečanost bo na sporedu v nedeljo, 21. julija, ob 19. uri.

Po novem zapletu z nedokončanim pokritim olimpijskim bazenom na Bonifiki, so se organizatorji Evropskih univerzitetnih prvenstev v vaterpolu in odbojki na mivki, v soglasju z občinskimi strukturami odločili, da bo poleg svečane otvoritve, tudi tekmovalni del 1. prvenstva Evropskih univerz v vaterpolu na sporedu na letnem bazenu v Žusterni, kot je bilo prvotno načrtovano. 

Tako bo ves program potekal na svežem zraku in ne v poleti zelo vročem, soparnem, zaprtem olimpijskem bazenu na Bonifiki. Lokacija v Žusterni ima še nekaj drugih prednosti - tekme v vaterpolu bodo bližje prizoriščem Evropskih univerzitetnih prvenstev v odbojki na mivki (ki bodo v potekali v novem športnem parku ob izlivu reke Badaševice v morje), trije dnevni obroki hrane za udeležence bodo servirani v najbližjem hotelu čez cesto, na tribunah bazena pa bo zaradi obiskovalcev plaže nedvomno veliko več gledalcev, kot če bi tekmovanje potekalo v objektu na Bonifiki. 

Tekme se bodo tako odvijale v čudovitem morskem ambientu s spektakularnimi sončnimi zahodi in s čarobnim poletnim nebom, ki ga bodo ob koncu razsvetljevale še zvezde. 

Se vidimo naslednji teden!