Šport
torek, 05. november 2019

Začela se je Univerzitetna liga M JOB

V ponedeljek, 4.11.2019, se je pričela Univerzitetna liga M JOB, kjer smo v 1. krogu spremljali odbojkarje.

Prva tekma se je odigrala med Pedagoško fakulteto (PEF) in Fakulteto za turistične študije (FTŠ). 

Tekmo sta ekipi začeli enakopravno, vendar se je tehtnica kmalu prevesila v prid ekipe PEF, ki je z odločnimi napadi in obrambo nadigrala ekipo FTŠ in prišli na 7 točk prednosti. Sledilo je nekaj napak pri servisu ekipe PEF kar je ekipa FTŠ izkoristila in se približala le na 4 točke razlike. Vendar se je ekipa PEF hitro pobrala in z nekaj uspešnimi zaporednimi napadi razliko povečala na 9 točk. 

Ekipa FTŠ je po dobro premišljeni taktiki napada uspela znižati vodstvo PEF-a na 1 točko, a ekipa PEF se ni dala tako zlahka in ponovno povedla ter zmagovalno zaključila niz s 25 : 21.

Drugi niz je pa veliko bolj prepričljivo začela ekipa FTŠ in povedla s 4 : 1. Ekipa PEF se je zbrala in nadaljevala z igro iz prvega niza ter se tako prebila v vodstvo s 15 : 9. A ekipa FTŠ se je z uspešno obrambo in napadom uspela približati na le 1 točko razlike. 

Prevelika nihanja v ekipi FTŠ so  posledično privedla do ponovnega vodstva ekipe PEF, ki je tudi drugi niz zaključila z zmago (25 : 21) in si tako priborila prvo zmago na letošnji Univerzitetni odbojkarski ligi M JOB. 

Izjava Mance Rotar (PEF): "Prve tekme v ligi, v novem studijskem letu smo se zelo veselili. Kljub rahlim padcem koncentracije med setoma sem ponosna na ekipo, s katero smo s skupnimi mocmi zborbali do prve zmage."

Izjava Line Zajc (FTŠ): "Prva tekma je za nami, kljub slabemu zacetku smo se nekako vrnili, žal pa ni bilo dovolj za zmago. Vseeno smo ponosno odkorakali iz igrišča in smo toliko bolj odločeni da nam naslednjič zmaga ne udie. Seveda pa čestitke pa nasprotnikom za dobro igro."

Rezultat:

PEF : FTŠ - 2 : 0 (25:21, 25:21)

Ekipa PEF (Vita Kocet, Manca Rotar, Lucija Skarlovnik, Goran Tubić, Tilen Tomšič, Arijana Đuretič, Tadej Vozlič)

Ekipa FTŠ (Valeria Gržentič, Teo Klepač, Gašper Kragelj, Lina Zajc, Staš Torej, Marcel Višner, Petra Zupan, Nina Založnik)


Sledila je tekma med Fakulteto za pomorstvo in promet (FPP) ter Fakulteto za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (FAMNIT). 

Omenjena tekma se je začela veliko bolj enakopravno, saj sta bili ekipi izenačeni. Po nekaj neuspešnih napadih na strani ekipe FAMNIT, se je ekipa FPP razigrala in povedla z 10 : 5. 

Ekipa FAMNIT se je z dvema "asoma" na servisu in z dobro organizacijo napada vrnila nazaj v igro in prišla do izenačenja (15 : 15). Z borbenostjo v igrišču in nadaljevanjem uspešnih servisov so prevzeli vodstvo (20 : 18). Vendar se tudi ekipa FPP ni prepustila naključjem in tako prišla do izenačenja (24 : 24). Napetost je med ekipama naraščala, a se je tokrat bolje izkazala ekipa FAMNIT in si tako priigrala prvi niz (26 : 24). 

Drugi niz je odločno in brez napak začela ekipa FPP in sicer s 4 :0. Vodstvo so prepričljivo zadrževali a se je ekipa FAMNIT uspela sestaviti in se približati le na točko razlike (11 : 12) kar pa ni ekipe FPP pustilo ravnodušne in so z vsemi realiziranimi napadi le povečevali svojo razliko (22 : 15) in tako ta niz obrnili v svoj prid (25 : 18) ter si tako omogočili novo priložnost za zmago tekme. 

Tretji niz je ekipa FAMNIT pokazala drugačno igro kar se jim je obrestovalo, saj so niz pričeli s šestimi točkami razlike. Ekipa FPP ni uspela zbrati zanesljivih potez, ki bi prekinile razigranost nasprotne ekipe. Posledično je ekipa FPP nasprotnikom omogočila dodatno vodstvo (13 : 3) in zmago tretjega niza (15 : 4).

Izjava Jake Rupnik (FPP): "Pokazali smo odlično igro vendar se je pokazala neuigranost ekipe ki je žal na koncu prevesila tehtnico na stran Famnita. Z malo treninga in prihajajočo okrepitvijo menim, da smo lahko letos favoriti za naslov."

Rezultat:

FPP : FAMNIT - 1 : 3 (24:26, 25:18, 4:15)

Ekipa FPP (Jaka Rupnik, Lana Požar, Nika Jerkovič, Luka Benčič, Amadea Benussi, Matej Germek)

Ekipa FAMNIT (Emrah Tatarević, Nikola Ljepava, Boris Turudija, Ognjen Lazarević, Marija Vuković, Marko Janković, Marija Rakić, Ula Kotnik)

Že čez manj kot teden dni (ponedeljek, 11.4.2019) nas čakata dvoboja v futsal-u. Pridi in podpri svojo ekipo! Se vidimo!