Šport
četrtek, 16. maj 2019

UŠZP sodeluje pri dogodku Lov na zdravje

Pridite in ulovite zdravje!

V sklopu prireditve Dnevi zdravja - Koper zdravo mesto bo v soboto, 25. maja 2019, od 10. do 14. ure Zavod Primorsko svetovalno središče, Koper (PRIMSS) v sodelovanju z Univerzitetno športno zvezo Primorske (UŠZP) in Študentsko organizacijo Univerze na Primorskem (ŠOUP), izvedel aktivnost Lov na zdravje. 

Vsi tisti, ki bodo želeli sodelovati, bodo prejeli zemljevid, na katerem je označena pot skozi mesto Koper. Med potjo pa bodo obiskali vmesne postaje, kjer jih bodo čakale različne naloge. Na vsaki postaji bodo po opravljeni nalogi dobili žig kot potrdilo, da so se igre udeležili. To je tudi pogoj, da na koncu pridobijo nagrado. 

Vsaka naloga bo slonela na principu učenja skozi igro in bo predstavljala posamezen vidik zdravja. Tako se bodo udeleženci od začetne postaje oziroma Info točke pri Taverni odpravili do petih točk v ožjem mestnem jedru Kopra.

Pri izvedbi ene od aktivnosti bo sodeloval Nacionalni Inštitut za javno zdravje RS, ki izvaja Projekt SOPA - skupaj za odgovoren odnos do pitja alkohola. S pristopom SOPA želijo odpraviti oziroma zmanjšati negativne posledice takšnega pitja na različnih ravneh posameznikovega življenja ter vzpostaviti odgovoren odnos do pitja alkohola v Sloveniji.

Več na: https://www.primss.si/sl/novice/lov-na-zdravje

Pridružite se nam na postaji številka 2! :)