Šport
torek, 16. maj 2023

Udeležili smo se FISU seminarja

Priprave na FISU Svetovno Univerzitetno prvenstvo v športnem plezanju 2024 so v polnem teku

Univerzitetna športna zveza Primorske, se je s svojimi predstavniki udeležila FISU seminarja za organizacijski komite. 

Izobraževalni seminar, je potekal v mestecu Lozana v Švici in se je odvijal od 10. do 12. maja 2023. Obiskali smo sedež mednarodne Univerzitetne športne zveze, kjer so tudi potekala vsa izobraževanja in predstavitve. V treh dneh, smo poslušali zanimiva predavanja, ki nam bodo v pomoč, pri organizaciji FISU Svetovnega Univerzitetnega prvenstva v športnem plezanju, katerega organizacija in izvedba nas čaka septembra 2024, v Kopru. Na seminarju, smo predstavili tudi naše prvenstvo in potek priprav, ter ideje in načrte za nadaljno organizacijo, ki je v polnem teku.

Seminarja se je udeležilo več kot 30 ljudi iz celega sveta, ki bodo v letu 2024 organizirali različna svetovna Univerzitetna prvenstva. Seminar smo izkoristili za izmenjavo izkušenj in dobrih praks, ter se iz Švice vrnili polni novega zagona in dodatnih znanj, ki nam bodo koristila za še boljšo izvedbo dogodka, na tako visokem nivoju.

Mi se že veselimo novih izzivov! Se vidimo na FISU Svetovnem Univerzitetnem prvenstvu v športnem plezanju, septembra 2024 v Kopru!

seminar 2seminar 3