Šport
torek, 29. september 2020

Testiranje telesne pripravljenosti EFB

Aktivnost na dan starejših.

Danes, 29. 9. 2020, v sklopu projekta EFB obeležujemo Aktivni dan starejših. Ker želimo svoje znanje deliti z vsemi generacijami, smo se pridružili celotni Sloveniji in na današnji dan izvedli testiranje telesne pripravljenosti.

Naši testiranci so bili starejši občani iz skupine Šole za zdravje Izola, s katerimi smo preživeli aktivno in zabavno jutro v Simonovem zalivu.

Poleg testiranja smo udeležence seznanili s projektom SOPA in poklepetali o možnostih za izboljšanje psihofizičnega počutja.
Mi smo v medgeneracijskem druženjo uživali in veselimo se prihodnjih sodelovanj.


V letih 2018 – 2021 sodelujemo v projektu SOPA - Skupaj za odgovoren odnos do pitja alkohola, katerega pobudnik je Ministrstvo za socialo, izvajalec pa Nacionalni inštitut za javno zdravje. Osnovni namen projekta je zmanjšati čezmerno pitje alkohola in njegove negativne učinke na zdravje obravnavanega ter vzpostaviti odgovoren odnos do alkohola pri vključenih deležnikih. UŠZP skupaj z ostalimi društvi na projektu sodeluje pri izvedbi t.i. kratkih ukrepov, ki se nanašajo na informiranje, promocijo in osveščanje v sklopu športno rekreativnih in ostalih dogodkov.

Naložbo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada (80 %) in Republika Slovenija (20 %).


UŠZP priporoča

Aktualne vsebine, ki jih ne smeš zamudit