Šport
ponedeljek, 20. junij 2022

Športno poletje

Študentski šport

Vroče dni smo s športnimi vsebinami, dogodki in tekmovanji, preživljali na prostem.

Štartali smo z Mokro čisto 10ko, ki je potekala v petek, 27.5.2022, na igriščih centra športov na mivki v Kopru. Poleg raznolikega programa Študentke organizacije Univerze na Primorskem, je potekal tudi turnir odbojke na mivki v mešanih trojicah, kjer je sodelovalo kar 22. ekip. Po skupinskem delu tekmovanja, ki je potekal na štirih igriščih, je sledilo četrtfinale, v katerem so si zmagovalci zagotovili svoje mesto med 4 najboljše ekipe. Dvoboji so bili zelo napeti in vsi igralci ter igralke so požrtvovalno branili svoje polje. V tekmi za 3. mesto je z rezultatom 15:9 zmagala ekipa Rožice (Neža B., Luka B, Andrej S.), med tem ko je 4. mesto zasedla ekipa BGN (Boris T., Goran T., Nina S.).



Finale je bilo zelo izenačeno do zadnje točke. Z rezultatom 2:0 je Zmagala ekipa 3 Profesionalci - 1 seljak (Jernej P., Manca L., Uroš Ž., Neža S.). Z drugim mestom se je zadovoljila ekipa Mucke (Ajda B, Matej G., Jaka R.).

Rezultati:

1.       mesto: 3 Profesionalci - 1 seljak

2.       mesto: Mucke

3.       mesto: Rožice

4.       mesto: BGN 

5.       – 8. mesto: Paradajzki, Povratnici, FTH, DDE

8. -  11. mesto: Mokra mačka, Aluks d.o.o., Overflow, Grula Bros

12. – 22. mesto: Disneyland, Suuuiii, JKA, Jesen, Lom, Boys, Vitezi okrogle leske, Sui, Zadnja minuta, Montenigersi


 Izvedba športno rekreativnega programa je omogočilo sofinanciranje Fundacije za šport, Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ter Športne unije Slovenije in Mestne občine Koper.