Šport
četrtek, 14. junij 2018

Še 3 mesece do prvega slovenskega Ironmana

I FEEL SLOVENIA IRONMAN 70.3 Slovenian Istria se bo odvil 23.9.2018.

V Kopru so organizatorji triatlona I FEEL SLOVENIA IRONMAN 70.3 Slovenian Istria več kot tri mesece pred prireditvijo opravili prvi operativni sestanek in sicer kar na prizorišču starta triatlona.

Na prvem organizacijsko-delovnem sestanku je vodstvo slovenskega Ironmana na čelu z generalnim direktorjem Milanom Erženom predstavilo načrte plavalne, kolesarske in tekaške trase prireditve ter vse ostale cone, ki bodo namenjene tekmovalcem, medijem organizatorjem, pokroviteljem in prostovoljcem.

Sestanek je potekal le nekaj metrov stran od starta  uvodnega plavalnega dela triatlona. Organizatorji so bili zelo zadovoljni z dejstvom, da si bodo vse cone triatlona I FEEL SLOVENIA IRONMAN 70.3 Slovenian Istria zelo blizu in bodo zato hitro dosegljive peš.

Trenutno se organizatorji posvečajo predvsem pridobivanjem zadnjih dovoljenj ter zagotovitvi varnosti za vse udeležence in gledalce. Gre namreč za vrhunsko mednarodno prireditev, pri kateri bo moralo biti z organizacijskega vidika tudi vse na vrhunskem nivoju, pa čeprav bo v Sloveniji na sporedu šele prvič.

Že doslej se je za triatlon, ki bo v obalnih občinah in deloma tudi v sosednji Italiji potekal 23. septembra, prijavilo več kot 800 tekmovalcev, od tega jih je več kot 200 Slovencev. Število udeležencev bo sicer za prvo leto omejeno na maksimalnih 1250 športnikov. Še naprej pa predvsem prek spletnih kanalov Univerze na Primorskem in Univerzitetne športne zveze Primorske k sodelovanju vabijo prostovoljce.  

Prijava za prostovoljce: https://goo.gl/qryTjJ

V projektu poleg ostalih partnerjev in pokroviteljev sodelujejo Slovenska turistična organizacija, Triatlonska zveza Slovenije, Univerza na Primorskem, UŠZP ter MO Koper in ostale primorske občine, skozi katere bo potekal triatlon.