Šport
sreda, 23. oktober 2019

Prvi turinir v 3X3 košarki je za nami!

Koprski zmagovalci Piran 2, a ne brez težav!

V ponedeljek, 21.10.2019, smo otvorili jesenski del turnirjev v 3x3 košarki 2019. Prvi turnir je bil na sporedu v Kopru, v telovadnici STŠ.

Kljub začetnemu razočaranju nad udeležbo ekip na turnirju (prijavili sta se samo dve ekipi), smo se kmalu potolažili, saj smo spremljali nadvse zanimiv dvoboj.

Že dobro poznana ekipa Piran 2, ki so jo tokrat zastopali Tine Petrič, Matej Teo Klepač in Alan Pehlič, se je pomerili z ekipo Čačak, v kateri so moči združili Aleksander Tadič, Milan Milivojčevič, Robert Kocev in Todor Antič.

Po dogovoru z ekipama in sodniki, smo se odločili, da bo zmagovalec tisti, ki prvi dobi tri sete. Izkazalo se je, da nas je čakala prava borba za zlato, saj nobena od ekip ni popustila do zadnje sekunde.

V prvih dveh setih, se je znanje, sreča in premoč nagibala k ekipi Piran 2, saj so prvi set gladko dobili z 18:9 in tako nadaljevali tudi v drugem, ter ga zaključili s 15:12. Ko je že izgledalo, kot da imamo zmagovalce prvega turnirja, se je igra drastično obrnila. Ekipa Čačak se je zbrala in z nekaj lepimi napadi in obrambami, presenetila ekipo Piran 2, ter tretji set dobila s 14:11. Po zmago v tretjem setu, se je ekipa Čačak razigrala. V četrtem setu, jim je igra stekla kot po maslu. Vsaka žoga je našla obroč, izkoristili so vsako napako nasprotnika in slavili zmago, s kar 21:12. Jasno nam je bilo, da bomo v zadnjem setu, ki bo določil zmagovalca spremljali hud dvoboj do zadnje sekunde, saj nobena od ekip ni želela priznati premoči nasprotniku. Spremljali smo set poln zanimivih obramb in napadov in ogromno lepih metov za dve točki. Na zmagovalca smo čakali do zadnje sekunde, in na koncu je le za las, prvo mesto pripadlo ekipi Piran 2 s 16:15.

Zahvaljujemo se vsem udeležencem turnirja, in se veselimo naslednjega, ki se bo odvijal v Izoli, prihodnji mesec.

Končni vrstni red:

  1. Ekipa Piran 2

  2. Ekipa Čačak