Šport
torek, 09. november 2021

Prve točke za Famnit in Fvz

Univerzitetna futsal liga

V ponedeljek, 8.11.2021 se je pričela Univerzitetna futsal liga Univerze na Primorskem. V telovadnici Srednje tehniške Šole smo si ogledali otvoritveni tekmi, ki sta bili zelo zanimivi in nas niso pustili ravnodušne.

Prva tekma se je odigrala med ekipama Famnit-a (Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije) in FPP (Fakulteta za pomorstvo in promet). Rezultat po prvem polčasu je bil 3:1 v prid Famnitu. Končni rezultat pa se je v 15minutah kar podvojil na 7:2 in Famnit je suvereno slavil svoje prve točke na lestvici.

''Lepo je, da smo se po dolgem času vrnili, spet igramo futsal in ponovno sodelujemo v futsal ligi in z UŠZP. Okostje ekipe Famnit je ostal bolj ali manj enak, z nekaj novimi fanti. Letos imamo tudi igralce iz daljne Amerike, iz Mehike. Z igro sem zelo zadovoljen, nasprotnik je v prvem delu prvega polčasa ponudil dober odpor, vendar nam je z visokim pritiskom uspelo prebiti ta odpor. Zelo sem vesel, da smo skozi celotno tekmo igrali visok pritisk in ohranili kontinuiteto napadalnega nogometa, po katerem smo prepoznavni kot ekipa. Naši cilji so enaki kot v preteklih letih, seveda želimo osvojiti glavni pokal za prvo mesto v študentski ligi. Mislim, da imamo dobro organizirano ekipo, uigrano ekipo, s posamezniki, ki lahko rešujejo težke tekme in da z malo koncentracije v igri lahko osvojimo pokal. Forza FAMNIT!" pravi Aleksandar Avdalović.

Drugo tekmo sta odigrali ekipi FVZ (Fakulteta za vede o zdravju) in FM (Fakulteta za management). Mreža se je v prid FVZ prvič zatresla na račun Kristjana C.. To je ostal tudi edini gol v prvem polčasu. Uroš K. je rezultat za FM izenačil a FVZ je nadaljeval z uspešnimi napadi na nasprotnikova vrata. Goli v drugem polčasu so se nizali drug za drugim, za kar so poskrbeli Matej A., Matic S. in Urban F. Tekma se je tako zaključila z rezultatom 5:1, vendar verjamemo, da poraz vsekakor ni dokončno potrl pričakovanj igralcev FM za naslednje kolo.

Verjamemo, da nas čaka še veliko napetih dvobojev s katerimi se bodo ekipe poskušale uvrstiti v polfinale.

 

FPP

FM

Famnit

FVZ