Šport
sobota, 15. december 2018

Prva zmaga v novem bazenu, v sredo vsi na finale Pokala Slovenije

Pokal Slovenije v vaterpolu

Zadnji konec tedna je bil na sporedu v 8. krog A2 Triglav regionalne vaterpolo lige, v katerem je Vaterpolo društvo Koper Primorska premagalo Galeb iz Makarske z 8:5 (2:1; 3:1, 2:2, 1:1). Koprska ekipa je tako vpisala prvo mednarodno domačo zmago v novem olimpijskem bazenu,  že v sredo pa jo ob 20. uri čaka še bolj pomemben nastop – finale Pokala Slovenije.  

Vaterpolisti edinega slovenskega predstavnika v mednarodnih tekmovanjih so zanesljivo dobili dvoboj z zadnjeuvrščeno ekipo lige - Galebom, čeprav so nastopili oslabljeni brez treh poškodovanih članov moštva. Zaradi teh odsotnosti je bila koprska ekipa še bolj študentsko  obarvana, a so naši fantje prevzeli večje breme odgovornosti in ga tudi uspešno prenesli.


Koprčani so namreč vseskozi nadzirali potek dvoboja, saj so po začetnem zadetku Hrvatov že do sredine druge četrtine zabili pet golov zapored, ne da bi medtem prejeli nobenega. Ob vodstvu naših s 5:1 je bilo jasno, da bodo vaterpolisti iz Makarske zelo težko ujeli zaostanek. Razlika bi bila lahko še precej višja, a so primorski igralci zgrešili veliko strelov iz ugodnih položajev. Za koprsko moštvo je Šormaz dosegel 5 golov, Zadeu 2 in Dimitrijević 1 zadetek.

»Po mojem je naša ekipa tehnično gledano precej boljša od Galeba. Toda danes smo v napadu zares zapravili preveč priložnosti in bi se lahko zato znašli v težavah. A smo v obrambi, kljub odsotnim igralcem, vseeno igrali kar dobro. Sedaj pa je v sredo na vrsti še finale pokala in za nas bi bilo zelo pomembno, da ga tudi dobimo,« je po tekmi povedal Damiano Caponero, študent UP, ki prihaja iz Rima in je tokrat blestel v koprski obrambi.

Že v sredo bo torej na vrsti še zadnji letošnji nastop naših vaterpolistov in sicer bo še najbolj pomemben. Ob 20. uri se bosta v finalu Pokala Slovenije v koprskem olimpijskem bazenu srečala VD Koper Primorska in VK Kamnik.

Vse ljubiteljice in vsi ljubitelji športa so vljudno vabljeni k ogledu, saj se obetajo polne tribune in napeta tekma za prestižno lovoriko. Vstopnine ni.