Šport
četrtek, 25. april 2019

Pravljični zaključek Izraelske 3x3 četvorke.

3X3 turnir OŠ Dante Alighieri.

Sreda popoldan, 24. april 2019, je bila rezervirana za izvedbo predzadnjega od turnirjev, v košarki 3X3, v organizaciji UŠZP. Ta je k sodelovanju povabila tudi študente, ki so poskrbeli za odlično vzdušje, ter profesionalno in odgovorno izvedbo.

Kot kaže, so takšne izvedbe turnirjev, pisane na kožo ekipi pod imenom 3X3 PIRAN 2 (Siniša Miličević, David Vac, Matej Teo Klepač, Tine »The Zar« Petrič), ki stopnjuje svoj tekmovalni ritem, skozi celoten turnir in v finalu prikaže najboljšo igro, ter tako pravljično zaključi večer. Z včerajšnjo zmago, je ekipa le še potrdila vodstvo v skupni razvrstitvi in tako ohranja največje možnosti, za nastope na mednarodnih tekmovanjih.

V predtekmovanju so bile ekipe razvrščene v dve skupini. V skupini A, so poleg 3X3 PIRAN 2, nastopali še ekipa ANALITIČARI v postavi (Matej Hubelič, Nikola Ečimovič, Matic Medved), ter ekipa VUČKO 3X3 v postavi (Niki Boroja, Klemen Žigon, Romeo Jačmenjak in Andrej Volk). Slednji je s prikazano igro navdušil, tako občinstvo, kot tudi poznavalce igre, ki so bili enotnega mnenja, da je bil nocoj najboljši igralec turnirja.

Skupino B so sestavljale ekipe ULIČARI v postavi (Klemen Čretnik, Nejc Habulin, Martin Kosin, Luka Boroja), ISTRA (Boštjan Lazar, Simon Tratnik, Miha Rutar, Jakob Krebelj), ter prijetno presenečenje turnirja, ekipa FPP v postavi (Viktor Ravnjak, Janoš Špan in Irenej Bizjak), ki bi lahko že v prvi tekmi priredila velikansko presenečenje in premagala favorizirane ULIČARJE. Žal je bil met za zmago, po zadnjem sodnikovem žvižgu. A nič zato, ekipa FPP je prikazala izredno nadarjenost in ogromno pozitivnega duha, in vsi srčno upamo, da bo tako tudi nadaljevala.     

Po uvodnih dvobojih smo pričakovali izločilne boje. Tam so se uvrstile ekipa 3X3 PIRAN 2, VUČKO 3X3, ULIČARI in ISTRA. Tako rekoč pričakovana polfinala. V prvem sta se pomerili ekipi ULIČARI, ter ekipa VUČKO 3X3. Polfinale vreden ogleda! Videli smo festival metov z razdalje, ogromno vrhunskih asistenc v slogu NBA Lige, prodorov pod koš, skokov, preigravanj in še in še….dvoboj za sladokusce! Konec pa pričakovan, čeprav je ekipa VUČKO 3X3, pod taktirko izjemnega Andreja Volka, skoraj priredila presenečenje, saj je imela napad za zmago, a ji ga ni uspelo zaključiti. Končnih 15-14 za ULIČARJE, je dokaz, da je bila tekma napeta do zadnjega žvižga. Drugi polfinalni obračun je bil zanimiv le na začetku, dokler so igralci ISTRE še imeli dovolj moči. Ko je ta pošla, je ekipa 3X3 PIRAN 2, zlahka napolnila koš nasprotnika.  

Finale za 5.mesto med ekipama ANALITIČARI in FPPje dobila slednja z izidom 12-9 in pokazala, da bo v prihodnje trd oreh za vsakogar.  

V finalu za tretje mesto, sta se udarili VUČKO 3X3 in ISTRA. Dvoboj dveh odličnih ekip, ki imata v svojih vrstah kar nekaj reprezentantov in prav ti, so igrali največjo vlogo. V trdi tekmi, je zmago športno odnesla ekipa VUČKO 3X3, ki je tako zaključila turnir, na najboljši možni način…z medaljo!

FINALE ima poseben čar, saj je v igri zmaga, ugled in moč, katero si želi prav vsak, ki je kadar koli tekmoval. In pregovorno: »Košarka 3X3 je izjemno lep šport v katerem, kot po pravilu zmaga ekipa 3X3 PIRAN 2!». Tako je bilo tudi tokrat. V finalu se je ekipa 3X3 PIRAN 2 razigrala, in dobesedno povozila ULIČARJE, ki jim je to pot sreča obrnila hrbet. Toliko zgrešenih metov Kosina in Boroje nismo videli že dolgo, Habulin in Čretnik, pa tudi nista imela sreče. In konec koncev, jim je nasproti stala, trenutno daleč najboljša ekipa turnirjev, ekipa 3X3 PIRAN 2!

Rezultati:

Skupina A

3X3 PIRAN 2 vs ANALITIČARI      19-9                1 3X3 PIRAN 2

VUČKO 3X3 vs 3X3 PIRAN 2        14-22              2 VUČKO 3X3

ANALITIČARI vs VUČKO 3X3       16-21              3 ANALITIČARI

Skupina B

ULIČARI vs FPP                              11-10                1 ULIČARI

ISTRA vs  ULIČARI                            6-15                2 ISTRA

FPP vs ISTRA                                    6-14                 3 FPP

Za 5 mesto

ANALITIČARI – FPP                      9-12

POLFINALE:

VUČKO 3X3  -  ULIČARI             14-15

ISTRA   - 3X3 PIRAN 2                  4- 8

Za 3 mesto

VUČKO – ISTRA                          14-11

FINALE

3X3 PIRAN 2 –ULIČARI            20-8


KONČNI VRSTNI RED

1.mesto           3X3 PIRAN 2 

2.mesto           ULIČARI

3.mesto           VUČKO 3X3

4.mesto           ISTRA

5.mesto           FPP

6.mesto           ANALITIČARI


Preostalo nam je le še, da pripravimo temelje in nadgradimo finalni turnir z nastopov vseh 12 ekip, ki so letos sodelovale v kvalifikacijah. Mi se bomo potrudili, da Vam bomo združili zabavno s koristnim, v tem primeru športnim dogodkom. Želimo si čim večje število obiskovalcev in nastopajočih, zato ne odlašajte in se prijavite že danes. Mi smo tu!

Ekipa UŠZP