Šport
torek, 12. marec 2019

Plaketo MOK tudi košarkarski ekipi UP

Priznanje MOK za vrhunski dosežek v letu 2018.

V ponedeljek, 11.3.218 je v dvorani Arene Bonifika potekala Slovesna podelitev nagrad športnikom, ekipam in športnim delavcem Mestne občine Koper za leto 2018.

Med vsemi dobitniki nagrad je svojo plaketo prejela tudi košarkarska reprezentanca Univerze na Primorskem, ki si je s svojim 6. Mestom na EUSA Evropskih univerzitetnih igrah v Coimbri, zaslužila priznanje za vrhunski dosežek v letu 2018. Nagrado iz rok predsednice Športne zveze Koper, Sonje Poljšak, je prevzel kapetan ekipe Tim Škerbec. Spremljali pa so ga še ostali predstavniki: Nassim Djaba, Boštjan Lazar, Slavko Tuka in trener Boštjan Lešnik, predstavnik Univerze na Primorskem.

Prireditev Športne zveze Koper je poleg podelitve nagrad nudila pester spremljevalni program.
Nastopale so članice in člani Plesnega centra Fiona, Športni klub Flip Capris, očarljiv pa je bil tudi nastop Twirling kluba Koper. Vsekakor pa je največji aplavz in navdušenje publike požela predstava veteranov Športnega društva Sokol Bežigrad iz Ljubljane, ki so kljub svoji častljivi starosti še vedno uprizorili atraktiven gimnastični nastop na moški bradlji.

Univerzitetni športni zvezi Primorske, Univerzi na Primorskem in seveda članom ekipe je nagrada vsekakor pomenila veliko čast in potrdiltev za vložen trud. Vsekakor si želimo, da bi v letu 2019 ponovno spremljali naše športnike med nagrajenci, saj bodo odbojkarji na mivki, vaterpolisti in košarkarji letos imeli veliko možnosti pri doseganju visokih uvrstitev na EUSA evropskih  univerzitetnih prvenstvih, med katerimi bosta kar dva potekala v Kopru, in sicer od 21 do 28 julija 2019.