Šport
sreda, 01. junij 2022

Naslov prvaka oddan

Športna tekmovanja

V petek, 27. maja 2022 je na igriščih Centra športov na mivki v Kopru potekalo Državno Univerzitetno prvenstvo v odbojki na mivki, za študijsko leto 2021/2022.

Tekmovanje se je pričelo ob 10.00 s tekmami v moški in ženski konkurenci. Nastopilo je 7 moških in 3 ženske ekipe.

V moški konkurenci se je igralo po sistemu dvojne eliminacije. Najdaljšo pot do finala, po številu odigranih tekem, sta vsekakor imela Jernej Pleša in Žak Lukšič iz Univerze na Primorskem (UP). Kljub temu, da jima to ni bilo preveč po godu, sta se oba strinjala, da sta iz tekme v tekmo bolj uigrana in vedno bolje tudi prilagojena na vremenske pogoje, ki so spremljale tekmovanje. Prav lepo je bilo spremljati finalni dvoboj, ki nas je postregel s tremi izenačenimi seti, polni silovitih akcij na mreži in požrtvovalnih obramb. Na koncu sta zmago osvojila Manuel Grünwald in Matija Bažec iz Univerze v Ljubljani (UL) (21:15, 19:21, 15:12). Z dobro pripravljenostjo in zbranostjo se nista preveč zanašala na športno srečo in že od samega začetka ciljala na naslov zmagovalcev.

Končni vrstni red - moški:
1. mesto: Manuel Grünwald in Matija Bažec (UL)
2. mesto: Jernej Pleša in Žak Lukšič (UP)
3. mesto: Vid Ramšak in Luka Primik (UL)
4. mesto: Andrej Samotorčan in Jaka Brovc (UL)
5. mesto: Marko in Miha Vindiš (UP)
6. mesto: Lan sever in (UP)
7. mesto: Ognjen Lazarevič in Nikola Ljepava (UL) – predčasno zaključila



V ženski konkurenci smo tudi spremljali napet finalni dvoboj. Končno zmago sta po odločilnem tretjem nizu osvojili Neža Skuk in Manca Lenart (UP) (21:13, 13:21, 15:12). Naslova zmagovalk sta se zelo razveselili, saj sta bili proti sestrama Bajec že v skupinskem delu zelo izenačeni.

Končni vrstni red – ženske:
1. mesto: Neža Skuk in Manca Lenart (UP)
2. mesto: Neža in Ajda Bajec (UP)
3. mesto: Anđela Nedeljković in Nina Salkić (UP)



Prvo uvrščena moška ekipa Univerze v Ljubljani (Manuel Grünwald in Matija Bažec) sta si tako zagotovila možnost nastopa na EUSA Univerzitetnih igrah v Lodzu (Poljska), ki bo potekalo med 17. in 30. julijem 2022.


Čestitke vsem in držimo pesti za nove mednarodne uspehe slovenskih študentov.

Izvedba športno rekreativnega programa je omogočilo sofinanciranje Fundacije za šport, Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ter Športne unije Slovenije in Mestne občine Koper.