Šport
sreda, 16. november 2022

Ligaška tekmovanja košarke v polnem zagonu

Na parketu dvoboji za prve točke

V ponedeljek, 14.11. 2022 se je v telovadnici STŠ odvil prvi krog košarkarske Univerzitetne lige 2022/23. Po otvoritvi futsalerjev prejsnji teden, so tokrat svoje moči lahko pomerili košarkaši. V prvem kolu sta se odigrali dve tekmi v telovadnici Srednje Tehnične šole (STŠ). 

 Prvo tekmo sta odigrali Fakulteta za turistične vede (Turistica) in Fakulteta za vede o zdravju (FVZ1). Po drugi četrtini je FVZ1 dala jasno vedeti, da cilja na zmago, saj je prevzela vodstvo za 11 točk. Pri igri niso popuščali do zadnjega sodnikovega žvižga in na koncu prepričljivo zmagali z rezultatom 56:29. Igor Đ. je bil izredno koristen za FVZ1, saj je z 14-imi točkami prispeval levji delež vseh točk na tekmi. 

Igor Đ.  je igro svoje ekipe pokomentiral tako: "Zelo sem zadovoljen nad prikazano igro. Res smo se borili po najboljših močeh in tako mislimo tudi nadaljevati."

Drugo tekmo sta odigrali ekipi Fakultete za pomorstvo in promet (FPP) ter Fakultete za management (FM). Tokratni dvoboj je bil v prvih treh četrtinah veliko bolj izenačen, FPP je vodil le za 4 točke.  V zadnji četrtini pa so se igralci FPP razigrali, razliko v rezultatu povečali in svojo ekipo povedli v zagotovo zmago Dvoboj se je zaključil z rezultatom 53:39 in zmago ekipe FPP. Kljub vsemu se je ekipa FM izkazal z dobro igro in si v nadaljevanju lahko obetajo dobre rezultate. 


Ekipa TURISTICA

Ekipa FVZ 1

Ekipa FPP

Ekipa FM


Naslednje krog Univerzitetne košarkarske lige se bo odigralo predvidoma 5.12.2022, ko se bodo ekipe fakultet borile za nove zmage in točke na lestvici. Se vidimo!