Šport
petek, 17. maj 2019

Kljub mrazu in vetru odbojkarji odločno v kvalifikacijah

Krst novih igrišč odbojke na mivki v Kopru!

V četrtek, 16.5.2019 smo spremljali kvalifikacijski turnir za Državno Univerzitetno prvenstvo odbojke na mivki, ki bo na sporedu prihodnji teden, 22.5.2019. 

Na turnirju so nastopili štirje moški pari, ki so se kljub vetru in ne ravno prijaznim spomladanskim temperaturam suvereno podali v boj. 


Prva tekma je bila odigrana med paroma Fakultete za vede o zdravju in sicer sta se favorita turnirja Luka Šteblaj in Jernej Pleša pomerila proti dvojici Primož Slatinek in Aljoša Habjan. Oba niza sta se hitro zaključila v prid Luke Š. in Jerneja, saj Primož in Aljoša nista našla skupnega jezika, kar se je poznalo pri kakovosti igre.

Na igrišču poleg sta prvo tekmo odigrali dvojici Luka Mihelič in Tadej Vozlič ter Nikola Ljepava in Ognjen Lazarević. V prvem nizu sta ekipi bili dokaj enakovredni, vendar sta proti koncu niza, Luka M. in Tadej nadigrala nasprotnika in tako z zmago zaključila prvi niz. V drugem nizu sta Nikola in Ognjen sprva povedla in kazalo je že na ponoven enakovreden boj, vendar sta se Luka M. in Tadej hitro zbrala in s pravimi potezami premagala nasprotnika.

Naslednji dve tekmi sta potekali med dvojicama Luka Š. in Jernej ter Nikola in Ognjen, kjer se je poraz Nikole in Ognjena poznal, saj se nista uspela pobrati in tako nasprotnikoma omogočila, da sta brez veliko truda osvojila oba niza. Tekma poleg pa je potekala med dvojicama Luka M. in Tadej ter Primož in Aljoša. Neuigranost para Primož in Aljoša se je nadeljevala in tako sta nasprotnikoma pustila prosto pot, da sta z vsemi uspešnimi napadi povedla z visoko razliko prednosti in zabeležila še eno zmago.



Sledila je tekma med paroma Luka Š. in Jernej ter Luka M. in Tadej. Tukaj smo spremljali enakovreden boj in požrtvovalnost med ekipama, kjer si niso dovolili nepotrebnih napak. Tako se je prvi niz končal le s štirimi točkami razlike v prid Luke Š. in Jerneja. V drugem nizu je med Luko M. in Tadejem zavladala nezbranost in napake, katerim je botroval tudi veter, kar sta nasportnika izkortistila v svoj prid.

Dvojici Nikola in Ognjen pa sta zabeležila svojo prvo zmago proti dvojici Primož in Aljoša, ki pa sta pokazala veliko boljšo igro v primerjavi s predhodnima tekmama, vendar je žal bilo premalo za zmago.

Nato smo spremljali tekmi, ki sta odločali o uvrstitvi v finale. Prva tekma je bila odigrana med dvojicama Luka Š. in Jernej ter Primož in Aljoša, kjer sta Primož in Aljoša po že enem porazu proti njima, dobila drugo priložnost, vendar se jima ni izšlo, saj sta bila nasprotnika bistveno premočna. Tako sta Luka Š. in Jernej imela v žepu še dva dobljena niza. 

Na drugi strani sta igrali dvojici Luka M. in Tadej ter Nikola in Ognjen. Suveren začetek dvojice Nikola in Ognjen je prekinil neuspešen napad in takrat sta nasprotnika prevzela vajeti v svoje roke ter tako dobila prvi niz. V drugem nizu so se napake v napadu pri Nikoli in Ognjenu ponavljale, kar sta nasprotnika izkoristila in zaključila tudi drugi niz z zmago.

Sledila je tekma za 3. mesto med dvojicama Nikola in Ognjen ter Primož in Aljoša. Tekma je postregla s kar nekaj zanimivi akcijami s strani obeh ekip kar se je poznalo na prvem izenačanju v nizih na turnirju. Tretji niz sta Nikola in Ognjen veliko bolj učinkovito začela in si nista dovolila napak, kar se je poznalo v pešanju obrambe pri nasprotnikoma. Po dobljenem tretjem nizu, sta Nikola in Ognjen z bronasto medaljo zaključila turnir. 

Tekma za 1. mesto se je odigrala med dvojicama Luka Š. in Jernej ter Luka M. in Tadejem. Obe ekipi sta se borili za vsako točko posebaj in kljub nehvaležnim vremenskim razmeram odločno zaključevali napade. V zaključku niza sta bolj odločno nastopila Luka Š. in Jernej ter tako premagala nasprotnika. V drugem nizu se Luka M. in Tadej nista uspela zbrati in neuspešna obramba ter nerealizirani napadi so nasprotnikoma omogočili suveren zaključek drugega niza in s tem uvrstitev na 1. mesto.

Izjava Jernej Pleša: "Najprej čestitke ostalim ekipam za prikazano igro, Glede na to da je bil to letos prvi turnir na mivki, kjer tudi vreme ni bilo optimalno, sva uspela prikazati solidno igro. Do finala nisva imela nobenih težav, tam pa sva v najinem slogu vse skupaj malo uspela začinit v prvem nizu. V prvem nizu sva po lepi prednosti "zaspala", nasprotnik pa je to izkoristil in končnico začel celo z rahlo prednostjo. Na koncu sva se le uspela toliko zbrati, da sva tudi z malo sreče zaključila niz v svoj prid. V drugem nizu pa sva končno uspela prikazat dobro igro in fokus držati skozi cel set. Rezultat je bil temu primeren. Glede na to, da je to sele začetek sezone sva lahko zadovoljna z igro, seveda pa naju čaka še veliko dela če želiva konkurirati na kakšnem močnejšem turnirju."

Izjava Tadej Vozlič: "Uvrstitev v finale ni predstavljala težave, tam pa sta kljub borbi zmagovalca pokazala premoč."

Izjava Nikola Ljepava: "Igrala sva dokaj skoncentrirano, vendar že dolgo časa nisva igrala na mivki in sva posledično potrebovala kar nekaj časa, da sva začela z našo igro. Kljub vsemu je bilo zabavno in vesel sem da se je odprla sezona odbojke na mivki."


REZULTATI

Primož&Aljoša : Luka Š.&Jernej - 0 : 2 (4:15, 4:15)

Nikola&Ognjen : Luka M.&Tadej - 0 : 2 (12:15, 7:15)

Luka Š.&Jernej : Nikola&Ognjen - 2 : 0 (15:5, 15:4)

Primož&Aljoša : Luka M.&Tadej - 0 : 2 (2:15, 6:15)

Luka Š.&Jernej : Luka M.&Tadej - 2 : 0 (15:11, 15:8)

Nikola&Ognjen : Primož&Aljoša - 2 : 0 (15:13, 15:9)

Luka Š.&Jernej : Primož&Aljoša - 2 : 0 (15:7, 15:6)

Nikola&Ognjen : Luka M.&Tadej - 0 : 2 (9:15, 9:15)


Za 3. mesto

Primož&Aljoša : Nikola&Ognjen - 1 : 2 (15:10, 5:15, 9:15)


Za 1. mesto

Luka Š.&Jernej : Luka M.&Tadej - 2 : 0 (21:19, 21:8)