Šport
ponedeljek, 21. september 2020

Gibalni izziv privabil veliko ljudi

Uspešna izvedba dneva brez alkohola.

V soboto, 19. 9. 2020, se je na Pristaniški ulici v Kopru, v sklopu Evropskega tedna mobilnosti 2020, odvijal Dan brez alkohola. Univerzitetna športna zveza Primorske je dogodek izvedla v sodelovanju z NIJZ, Policijo, Društvom prijateljev mladine in ostalimi sodelujočimi.

Obiskovalcev je bilo veliko, saj je stojnica in naš gibalni izziv požel ogromno zanimanja. Vsi udeleženci so se preizkusili v miselnih motoričnih igrah in ravnotežni hoji. Na koncu izziva je bilo vsem jasno, da je lastno telo težko nadzorovati, kadar se nam v glavi že samo narahlo zvrti. Na ta način smo opozarjali na odgovoren odnos do pitja alkohola ter na negativne učinke prekomernega pitja alkoholnik pijač.

Zahvaljujemo se vsem sodelujočim in udeležencem za skupno uspešno izvedno!




V letih 2018 – 2021 sodelujemo v projektu SOPA - Skupaj za odgovoren odnos do pitja alkohola, katerega pobudnik je Ministrstvo za socialo, izvajalec pa Nacionalni inštitut za javno zdravje. Osnovni namen projekta je zmanjšati čezmerno pitje alkohola in njegove negativne učinke na zdravje obravnavanega ter vzpostaviti odgovoren odnos do alkohola pri vključenih deležnikih. UŠZP skupaj z ostalimi društvi na projektu sodeluje pri izvedbi t.i. kratkih ukrepov, ki se nanašajo na informiranje, promocijo in osveščanje v sklopu športno rekreativnih in ostalih dogodkov. Več informacij o projektu SOPA lahko najdete tukaj: https://www.sopa.si/

Naložbo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada (80 %) in Republika Slovenija (20 %).