Šport
torek, 08. januar 2019

FPP zanesljivo, PEF se vrača

Univerzitetna futsal liga M-servis 3. krog

Ob tradicionalnem praznovanju, ki smo si ga privoščili v zadnjih tednih, smo v Novo 2019 leto vstopili s tretjim krogom UFL Univerzitetne M Servis futsal Lige. Na sporedu sta bili srečanji med Fakulteto za vede o zdravju (FVZ) in Pedagoško fakulteto (PEF), ter ekipo Fakultete za pomorstvo in promet (FPP) in Fakulteto za Turistične študije (FTŠ).

In kot je bilo pričakovati, smo bili, že v prvem srečanju priča derbiju, saj je bila tekma med FVZ in PEF prava poslastica. Ekipa FVZ, ki je bila močno okrepljena in je nastopila domala v popolni zasedbi, je  prevzela pobudo in želela nasprotnika takoj zlomiti, a kaj, ko jim je na nasprotni strani, stala izkušena ekipa PEF, ekipa, ki se med seboj zelo dobro pozna in je zelo uigrana. Tako je prvih pet minut, potekalo v veliki premoči FVZ, ki je imela kar nekaj zrelih priložnosti za vodstvo, a jim je to vseskozi, z vrhunskimi obrambami, preprečeval Davor Pejakić, ki je dokazal, da je bil njegov vpoklic v reprezentanco UP, še kako upravičen. Ko je v 6. minuti ekipa FVZ, po lepo izdelani akciji, le uspela doseči zadetek, in povedla z 0-1, smo pričakovali njihovo gladko zmago, a smo se žal ušteli. V nadaljevanju prvega dela, si je ekipa FVZ, privoščila preveč ležerno igro in si, z nekaj neposrečenimi menjavami, (tako, kot na srečanju s Famnit) v 15.minuti, sama »zakuhala« izenačenje. Igralci PEF so takoj unovčili nespretno posredovanje v obrambi nasprotnika in rezultat izenačili na 1-1 (zadel je Krapež), kar je ekipo FVZ popolnoma iztirilo.

V drugi polčas je vstopila kot »razštelana vojska«, brez idej, brez volje in poguma, kar je PEF v trenutku znala izkoristiti, saj je v že v 21. minuti, v prvem resnejšem protinapadu zadela za vodstvo 2-1 (zadel je Knedl), in kot da to še ne bi bilo vse, je v naslednjem napadu svoje vodstvo še povišala na 3-1. Tokrat je zadel Kaplan. Pri rezultatu 1-3, se je igra FVZ podrla, in tekme je bilo konec. Igralci so bili demoralizirani in brez tekmovalnega naboja. Čeprav so poizkušali na različne načine preigrati nasprotnika in doseči gol priključka, jim je to ekipa PEF z lahkoto preprečevala in iz protinapadov polnila njihovo mrežo. Končni izid srečanja 7-2 za ekipo PEF. 

PEF : FVZ 7:2 (1:1)

PEF; (Knedl, Pajnkihar, Bratina, Kaplan, Pejakić, Krapež)

FVZ: ( Kuzmič, Adilovič, Vidmar, Kavčič, Dizdarević, Mozetič, Makitan, Mlakar, Slatinek)


0-1Makitan, 1-1 Krapež, 2-1 Knedl, 3-1 Kaplan, 4-1 Kaplan, 5-1 Pajnkihar, 6-1 Knedl, 6-2 Adilović, 7-2 Bratina;     

Tudi drugi dvoboj med ekipama Fakultete za pomorstvo in promet (FPP) in Fakultete za Turistične študije (FTŠ) je bil izredno zanimiv in nam postregel s festivalom zadetkov. Že v 1.minuti je Andraž Žalec, po samostojnem prodoru vrhunsko zadel za vodstvo 1-0. Kazalo je na gladko zmago FPP, a se je na koncu izkazalo, da je bila ta, še kako težko priborjena, saj ekipa tokrat ni bila na ravni svojih prejšnjih iger. Zgodnji zadetek mladih nogometašev FTŠ  ni zmedel, nasprotno, začeli so igrati hitreje, se razigrali, ter se enakovredno kosali s sicer močnejšim nasprotnikom. Ko je v 15.minuti Scott Vašl, zadel za izenačenje na 1-1 je bilo jasno, da bo drugi polčas še zelo zanimiv. Tako je tudi bilo, vse do 30.minute, ko je ekipa FPP, s še enim lepim zadetkom Andraža Žalca povedla z rezultatom 3-2, ekipi FTŠ, pa zaradi kratke klopi in posledično izčrpanosti, ni uspel povratek v srečanje.   

FPP : FTŠ  7:2 (1:1)       

FPP: ( Babič, Kljun, Rastovac, J. Fesel, Ja. Fesel, Tratar, Žalec)

FTŠ: ( Kragelj, Jerman, Šuber,  N.Vilić , Čuk, Šmon, Vašl, Knafelc)   

1-0 Žalec, 1-1 Vašl, 2-1 Babič, 2-2 Čuk, 3-2 Žalec, 4-2 Kljun, 5-2 Babič , 6-2 Babič, 7-2 Rastovac