Šport
petek, 12. april 2019

Festival odbojke VI - memorial

Študentje UP uspešni na turnirju odbojke

Zdaj že tradicionalni odbojkarski Memorial turnir "Jovo Vidakovič" je potekal v soboto, 6.4.2019 v Kopru na dveh lokacijah (Bonifika in OŠ Koper).  Turnir je potekal v treh različnih kategorijah in sicer v moški, ženski in mešani. 

Turnirja so se udeležili tudi naši odbojkarji, ki so nastopili v mešani postavi (moški in ženske). Ekipa (ZVEZA UŠZP) je imela 7 članov (Jernej Pleša, Luka Šteblaj, Luka Mihelič, Petra Rančov, Manca Rotar, Klara Kovačič in Nina Vajd). Manjkal je en član ekipe in sicer Tadej Vozlič, ki je žal le nekaj dni pred turnirem zbolel in tako ni mogel igrat.

Dogajanje se je pričelo že ob 7:30, ko so se igralci začeli zbirati pred dvorano, organizatorji pa so postregli z brezplačnim zajtrkom in kavo. Istočasno je potekala prijava ekip. 

Prve tekme so se pričele ob 8:30. Ekipa ZVEZA UŠZP je odigrala skupno 5 tekem-. Tekme so se igrale na 2 niza do 17 točk in v primeru izenačenja na "zlato točko".

Prvi nasprtoniki so bili ekipa "Asocialni", ki so jo naši brez večjih težav premagali 2 : 0 v nizih. 

Naslednja tekma je sledila po dolgem premoru in sicer ob 11:50 proti odbojkarski ekipi iz Splita. To je bil edini poraz za ekipo ZVEZA UŠZP. Z rezultatom se ekipa ZVEZA UŠZP ni strinjala in ostaja mnenja, da se je zapisnikarska miza pri zapisovanju točk uštela. Prvi niz je ekipa ZVEZA UŠZP izgubila s 17:13 in drugega zmagala z rezultatom 17:13. Po pravilih turnirja, kar je navedeno zgoraj bi se morala odigrati še "zlata točka za zmago", a je zmaga pripadala nasprotni ekipi, saj so sodeč po zapisniku prvi niz zmagali z rezultatom 17:12 in so tako posledično v tekmi zbrali več točk in si priborili zmago.

Tretjo tekmo je ekipa ZVEZA UŠZP igrala ob 13 : 30 proti odbojkarjem iz Logatca. V omenjenem dvoboju je prišlo do izenačenja v nizih 1 : 1, vendar je zmaga pripadala našim odbojkarjem, saj so si med obema nizoma priborili večje število točk.

Zaradi poraza proti odbojkarjem iz Splita se je ekipa ZVEZA UŠZP uvrstila na 2. mesto v skupini in tako izgubila vse priložnosti, za nastop na polfinalu oz. finalu.

Naslednji tekmi sta potekali v popoldanskih urah. Pei obeh ekipah so naši odbojkarji pokazali premoč in se uvrstili na končno 5. mesto.

Rezultat je pohvale vreden, a so igralci drugačnega mnjenja. Misli je strnil igralec Luka Šteblaj: "Menimo, da bi se lahko z našo igro definitivno uvrstili veliko višje. Imeli smo malo nesreče, saj smo v rednem delu v skupino dobili dve zelo močni ekipi. Ne glede na to bi rad pohvalil celotno ekipo, saj smo odigrali zelo dobro. Igrali smo zelo trdo obrambo, dopuščali zelo malo napak in tako nasprotnikom dostikrat prekrižali načrte. Treba je pohvaliti tudi Luko Miheliča, saj je bil na turnirju najboljši napadalec naše ekipe in tako tudi 1. odločitev podajalcev. Na turnirju smo se zelo zabavali in komaj čakamo, da se lahko udeležimo naslednjega in ponovno pokažemo svojo igro."


S tekmami je ekipa ZVEZA UŠZP zaključila ob 16:30 si ogledala še polfinalni in finalni del tekmovanja ter se nato odpravili na večerjo, ki je bila organizirana v restavraciji Emonec. Tam je ob 22:00 sledila podelitev in kasnejša after party-a v Snack baru v Generation-u, kjer so se igralci po vseh zasluženih odigranih tekmah sprostili in pozabavali.