Šport
ponedeljek, 13. maj 2019

Državno univerzitetno prvenstvo v odbojki na mivki 2018/19 v Kopru

Vabljeni na nova igrišča odbojke na mivki v Kopru

V sredo, 22. 5. 2019 se bo v Rekreacijskem parku Koper odvijalo državno univerzitetno prvenstvo (DUP) v odbojki na mivki. Tekmovanje je razpisano za 16 ekip v vsaki tekmovalni kategoriji, vsako univerzitetno središče lahko prijavi omejeno število ekip. Tekmuje se po Pravilih za turnirje odbojke na mivki, v štirih različnih kategorijah (študenti in zaposleni - rekreativno ter študenti tekmovalno, moški, ženske). Ekipo sestavljata dva/dve športnika/ce.Tekmovanje v tekmovalni kategoriji šteje kot delne kvalifikacije za udeležbo na Evropskem univerzitetnem prvenstvu v odbojki na mivki, ki bo potekalo med 21. 6. in 26. 6. 2019 v Kopru. 

V tekmovalni kategoriji lahko nastopajo študenti s slovenskim državljanstvom in s statusom v študijskem letu 2018/19 na kateremkoli višješolskem ali visokošolskem zavodu v Sloveniji in tujini (višje šole, samostojni visokošolski zavodi, univerze) in diplomanti višješolskih in visokošolskih študijskih programov, ki so ali bodo diplomirali med 1. 1. 2018 in 22. 5. 2019 (dnevom tekmovanja).

V rekreativni kategoriji lahko nastopajo študenti s statusom v študijskem letu 2018/19 na kateremkoli višješolskem ali visokošolskem zavodu v Sloveniji (višje šole, samostojni visokošolski zavodi, univerze) ter zaposleni na višješolskih in visokošolskih izobraževalnih zavodih (za zaposlitev šteje redno delovno razmerje za določen ali nedoločen čas).

Člana/članici posamezne ekipe morata imeti status na istem visokošolskem (univerzi, samostojnem visokošolskem zavodu) ali višješolskem zavodu.

Tekmovanje bo potekalo po Pravilih za turnirje odbojke na mivki. Tekmovalni sistem se določi glede na število prijavljenih ekip.

Udeleženci se borijo za naslov državnega univerzitetnega prvaka v odbojki na mivki za študijsko leto 2018/19.

Tekmovanje v tekmovalni kategoriji šteje kot delne kvalifikacije za udeležbo na Evropskem univerzitetnem prvenstvu v odbojki na mivki, ki bo potekalo med 21. 7. in 26. 7. 2019 v Kopru. Na tekmovanje se lahko kvalificirajo le tisti, ki izpolnjujejo pogoje predpisane s strani EUSA (slovensko državljanstvo, starost: najmanj 17 in največ 30 let).

Več informacij dobite na https://www.susa.org

SE VIDIMO V KOPRU!