Splošno
sreda, 13. julij 2016

Pedagoška fakulteta sodeluje v projektu s področja turizma

UP PEF je od leta 2014 sodeluje v projektu BestBoss, ki pomeni "Postopek ocenjevanja za naslednike v mikro in malih podjetjih v turizmu". Da bi bili kos temu izzivu, so svoje znanje združile štiri univerze, ki so v projektu odgovorne za raziskovalne pristope, in štirje deležniki, ki zastopajo potrebe družb.

Osem partnerjev iz sedmih evropskih držav skupaj tvori interdisciplinarni tim. Čeprav imajo vsi partnerji različne pristope in poglede na cilje projekta BestBoss, so močno navezani na skupno razumevanje: zavedajo se potrebe kar najhitreje preseči precej škodljivo situacijo nedokončanih postopkov, s katerimi se trenutno sooča turistični sektor. Vsi partnerji prihajajo iz območij, kjer se turistično gospodarstvo vse bolj osredotoča na naslednike. V prihodnjih letih je zato treba modificirati koncepte, infrastrukturo in storitve.

 

Kakšen je proces v BestBoss?

V projektu BestBoss bomo kot študijo primera preverjali in nadalje razvijali model ocenjevanja za svetovanje turističnim družbam glede njihove usmeritve v ocenjevanju nasledstva.
 

·        V tem kontekstu bomo razvili tudi Smernice BestBoss in Politični dokument ter nekatere Standarde kakovosti za nasledstvo družb v turistični panogi.

·        Zamisel v ozadju usposabljanja za ocenjevanje po modelu BestBoss in turistične smernice za nasledstvo družb bo ponujena po zaključku projekta.

·        Nenazadnje bomo objavili Politični dokument BestBoss, strateški dokument, ki bo pomagal dvigati zavest o nizki ravni evropske tradicije ocenjevanja nasledstva ter standardov v turističnem sektorju.

·        S tem dokumentom želimo tudi deliti svoje izkušnje in ugotovitve z drugimi in, kar je najvažnejše, spodbuditi želimo ključni razvoj ter spremembe za boljše psihološke, gospodarske in politične standarde povsod v Evropi. 


Več informacij o projektu je dostopnih spodaj:

- UP PEF,

- nosilna organizacija Fachhochschule des Mittelstands.