Predstavitev

Primorsko svetovalno središče, Koper je zavod, ustanovljen decembra 2007. Ustanovitelj je Študentska organizacija Univerze na Primorskem.

Delujemo neprofitno (v duhu socialnega podjetja) na področjih psihološkega, pravnega in socialnega svetovanja ter organizacije družabnih, izobraževalnih in kulturnih dogodkov.

Naše ciljne skupine so študentje in mladi in vsi zainteresirani posamezniki.

Vodilo našega delovanja je etično in pošteno delo v sodelovanju s sorodno mislečimi posamezniki in organizacijami, s ciljem nuditi kakovostne storitve ter zanimive in prodorne vsebine. Ohranjamo dobro in uvajamo novo. (Skoraj) vse počnemo iz zadovoljstva in za izboljšanje kakovosti življenja študentov, mladih in vseh zainteresiranih posameznikov in skupin.

Naša poslovna filozofija je družbeno koristno delovanje, s posluhom za najšibkejše ter radovednost, inovativnost in ustvarjalnost. Zagovarjamo in gojimo skupinsko delo, horizontalno matrico delitve dela v timu ter odprte in sodelovalne medsebojne odnose, s posluhom za sočloveka.

Želimo živeti v enakopravni družbi posameznikov, ne glede na spol, vero, narodnost, barvo kože in svetovni nazor. Zato so-delujemo pri spodbujanju pozitivnih sprememb v človeku in družbi. Je potem čudno, da je naš moto: »Upam si biti sprememba na bolje«? Hvala Gandhi.