Šport
torek, 22. marec 2016

Znani so finalisti Univerzitetne odbojkarske lige

V ponedeljek, 21. marca 2016, sta v dvorani Srednje tehniške šole Koper potekala polfinalna obračuna v Univerzitetni odbojkarski ligi Univerze na Primorskem, kjer so se med seboj pomerili ekipi Famnit in Feniks II ter Pef in Feniks I. V finalnem obračunu se bosta za prvaka Univerzitetne odbojkarske lige, 11. aprila 2016, pomerili ekipi Famnit in Pef.

FAMNIT : FENIKS II
2:0 (26:24, 25:17)

Po zaključenem rednem delu sta se v prvi tekmi polfinala med seboj ponovno srečali prvo uvrščena ekipa FAMNIT in četro uvrščena ekipa FENIKS II. Slednji so prvi niz začeli zelo dobro in večino prvega niza tudi vodili. FAMNIT je začel malo slabše, a je v drugi polovici ujel zaostanek s FENIKS-om. Predvsem je k temu pripomogel Jurman, ki se je po daljšem času zaradi poškodbe vrnil na igrišče in z odlično motiviranostjo bil zagotovo najboljši FAMNIT-ov igralec večera. Prvi niz je FAMNIT tako dobil, a vendar z minimalno razliko dveh točk. Drugi niz se je začel bolj izenačeno, saj je FENIKS rahlo popustila, FAMNIT-ovo igro pa je še izboljšal Bajec, ki s svojo pozitivno energijo vedno motivira celotno ekipo. Tako je tudi drugi niz pripadel FAMNIT-u, ki si je s tem zagotovil nastop v finalu, ki bo potekal 11. aprila 2016.

PEF : FENIKS I
2:0 (25:14, 25:15)

V drugi polfinalni tekmi sta se srečali drugo uvrščena ekipa rednega dela PEF in tretje uvrščeni FENIKS I. Ekipa PEF se je tudi tokrat kot ponavadi zbrala v zelo velikem številu, in njihova klop je bila dejansko popolna. S seboj so pripeljali tudi navijače, ki so zagotovo pripomogli k še večji motiviranosti. Ekipni duh je gotovo nekaj, kar PEF ima, poleg odličnega in taktičnega kapetana Perčiča, ki tokrat ni želel ničesar prepustiti naključju. Prvi niz so začeli z z eno boljših postav, tako da igralci FENIKS-a, ki si kljub vsemu zagotovo zaslužijo pohvale, niso imeli veliko možnosti. Čeprav so Jurmić, Mlakar in Zaletelj energično pokrivali celotno igrišče, seveda s pomočjo deklet, pa vseeno niso imeli prave rešitve za Vozličev napad. Slednji je podobno kot Jurman pri FAMNIT-u ponovno blestel pri PEF-u. Prvi niz je tako PEF suvereno dobil s 25:14. V drugem nizu je igra potekala podobno, le da je Perčič preizkušal še večino ostalih igralcev. Kljub temu in dobri borbenosti FENIKS-ovcev, pa so dobili tudi drugi niz s 25:15.

Po tihih pričakovanjih tako v finale odhajata ekipi FAMNIT in PEF, ekipi FENIKS I in FENIKS II pa se bosta potegovali za 3. mesto. Vabimo vse ljubitelje odbojke, da si 11. aprila 2016 v popoldanskih urah ogledajo tekmi za 1. in 3. mesto.