Mednarodno
četrtek, 24. marec 2016

Svet brez meja: Enotnost v raznolikosti z Marjo Kovanda

Se vam zdi, da živite v okvirjih in v sebi držite željo po spremembi, za katero pa ne najdete dovolj poguma, da bi jo uresničili? S ciklom nenavadnih popotniških življenjskih zgodb želimo prispevati k pogumu, motivaciji in krepitvi želje, ki postane korak v svet izven do sedaj poznanih okvirjev vsakega od nas.

Kot tretja nam bo svojo zgodbo in popotovanje predstavila mlada antropologinja Marja Kovanda. V okviru štipendije indonezijske vlade je uresničila svojo veliko željo in odpotovala na študij v Indonezijo – deželo bogate raznolikosti in nasmejanih ljudi, ki zaradi cenovne dostopnosti velja za priljubljeno destinacijo mladih popotnikov. Največja otoška država obsega več kot 17.000 otokov, kilometre rajskih plaž, riževih polj in koralnih grebenov, krasijo pa jo tudi pragozdovi, raznovrsten rastlinski in živalski svet ter številne kulturne pestrosti.

Marja bo skozi besedo in sliko z nami delila svoje izkušnje in doživetja tekom popotovanja, obenem pa prikazala tradicijo in kulturne raznolikosti Indonezije, ter nam približala njihov jezik, razmišljanje in pogled na svet. Dotaknila pa se bo tudi določenih vsebin kulturnega šoka, ki ga lahko doživimo ob vstopu v indonezijsko lokalno okolje in nas seznanila uporabo izraza »bule«.

Po predavanju nas bo Društvo prijateljstva Slovenija -  Indonezija popeljalo v svet indonezijskih dobrot, kjer bomo okušali odlične, tipične prigrizke, kot so pastel (majhne filane pite z mesom in zelenjavo), kue cenil (mavričaste kolače iz sladkorja in kokosa) in dadar gulung (zelene sladke palačinke iz kokosa).

Udeležite se našega tretjega dogodka »Svet brez meja«, ki ga organizira ŠOUP v sodelovanju z zavodom PRIMSS. Rezervirajte si torek, 29. marca. Vidimo se ob 18. uri v Centru mladih Koper.

✈ »Poglejmo izven okvirja! Pojdimo v svet!« ✈