Šport
sreda, 13. julij 2016

Študenti Univerze na Primorskem slavijo že drugo zmago na Evropskih univerzitetnih igrah

Včeraj so se začele prve tekme na 3. Evropskih univerzitetnih igrah, ki jih gosti sosednja Hrvaška v Zagrebu in na Reki in bodo trajale do 25. julija. Letošnje igre so po številu sodelujočih največji športni dogodek na stari celini ter v zgodovini hrvaškega športa.

Na sporedu iger je 23 športnih panog med katerimi sta dve panogi za para športnike. Na igrah sodeluje 5.700 športnikov in njihovih spremljevalcev iz 41-ih evropskih držav ter 394 univerz oz. visokih šol. Barve vseh slovenskih visokošolskih zavodov  na evropskih univerzitetnih igrah zastopa 185 študentov športnikov, ki bodo nastopili v dvajsetih športnih panogah.

Univerza na Primorskem na igrah nastopa s 36 športniki v 5 športih, in sicer košarki, košarki 3 na 3, plavanju, vaterpolu in rokometu. Univerzo v Mariboru predstavlja 13 športnikov v 4 športih, Univerzo v Ljubljani pa zastopa kar 136 športnikov, ki bodo nastopili v 17 športih. Poleg treh javnih univerz bo na igrah nastopil tudi en student GEA College v para plavanju.

Danes poteka drugi tekmovalni dan, študentje Univerze na Primorskem pa že slavijo dve zmagi, in sicer v ženskem rokometu in moškem vaterpolu. 

Več informacij, razpored tekem in uvrstitve lahko spremljate TUKAJ.