Izobraževanje
sreda, 28. september 2016

STAND UP – Tvoja kariera v EU

V okviru evropskega projekta STAND UP – Tvoja kariera v EU bo v sredo, 5. oktobra 2016, ob 17:30 v Centru mladih Koper potekala druga izobraževalna stand up komedija z Boštjanom Gorencem - Pižamo.

Pod okriljem evropskega programa Jean Monnet, ki spodbuja poučevanje o EU vsebinah, so raziskovalci na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani pod vodstvom doc. dr. Marinka Banjaca pripravili projekt, ki se evropskih tem loteva s humorjem. Študije namreč kažejo na pomanjkanje znanja in zanimanja za evropske teme in institucije med evropskimi državljani, tudi med mladimi.

Projekt STAND UP – Tvoja kariera v EU razvija in implementira inovativen pristop k poučevanju in učenju o evropskih temah, ki temelji na humorju in je usmerjen na razvoj spretnosti, povezanih predvsem s področji zaposlitvenih možnosti v EU, evropskega državljanstva in poznavanja svojih evropskih pravic. Projekt se izvaja v sodelovanju s slovenskimi Ljudskimi univerzami.

Osrednji del projekta je organizacija desetih (10) izobraževalnih dogodkov v različnih krajih po Sloveniji od septembra 2016 do junija 2017. Dogodki bodo obsegali treninge za učitelje Ljudskih univerz ter interaktivno delavnico - STAND UP – Tvoja kariera v EU, kjer bo stand up komik Boštjan Gorenc - Pižama prikazal pravice evropskih državljanov in zaposlitvene možnostih v EU na humoren način. Dogodki se bodo zaključili z okroglo mizo v sodelovanju z Varuhinjo človekovih pravic Vlasto Nussdorfer ter z zaposlitvenimi svetovalci mreže EURES. Vstop na dogodke je brezplačen.

Več informacij o projektu najdete na www.standup-eu.si ali pišete na ana.jese-perkovic@fdv.uni-lj.si.

Vljudno vabljeni na stand up komedijo v Koper 5. oktobra 2016 ob 17:30.

Vstop je prost!