APZ UP
sreda, 21. september 2016

Simfonic voices: konec tedna v znamenju glasbe

Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem ta konec tedna vabi na koncert mednarodnega cikla vokalne in instrumentalne glasbe Simfonic voices, na katerem nas bo navdihovala vokalna glasba.

Prihajajoči konec tedna bo potekal v znamenju glasbe, saj bo primorski zbor gostil dve vokalni zasedbi. 

Na vrhunskem koncertu komorne vokalne glasbe v nedeljo, 25. septembra 2016, ob 18.uri v cerkvi sv. Bassa v Kopru, bo možno prisluhniti dvema slovenskima zboroma. Poslušalcem se bosta predstavila Komorni zbor Aegida in Komorni zbor Glasis

Sobotni koncert kvarteta »La rosa dei venti« ODPADE zaradi bolezni.

Vstop na koncer je prost.
Vljudno vabljeni!

---------ITA---------

Il Coro Accademico dell'Università del Litorale nell'ambito dell' festival internazionale di musica vocale Simfonic Voices organizza questo fine settimana due concerti che si terranno nella chiesa di San Basso a Capodistria.

 

Il primo concerto sabato 24.settembre NON SI TERRA a causa di malattia.

 

Domenica 25. settembre 2016 alle ore 18. gli ascoltatori potranno assistere al concerto di due cori sloveni; Komorni zbor Aegida e Komorni zbor Glasis

 

Entrata libera. 

 

  • CURRICULUM VITAE

 

Komorni zbor Aegida

 

Septembra 2015 se je ob prvem srečanju generacij Akademskega pevskega zbora Univerze na Primorskem porodila želja po nadaljnjem druženju pevk in pevcev, ki so sooblikovali prvo desetletje  zbora. V tem obdobju so se stkala iskrena prijateljstva, zasedba in posamezniki pa pridobili dragocene izkušnje na domačih in tujih koncertnih odrih ter tekmovanjih, od koder se je zbor vračal z najvišjimi uvrstitvami (Derry, Istanbul, Vilna, Prijedor, Split, Ohrid, Cantonigros, Varna, Preveza), na mariborski '' Naši pesmi'', pa si jo zbor pripel kar pet zlatih plaket. Svoje vidnejše posnetke pa je zbor izdal kar na sedmih zgoščenkah. 

 

Sestav, poimenovan Komorni zbor AEGIDA, tako projektno združuje dolgoletne zborovske pevke in pevce, ki so prepevali v APZ UP, v želji po obujanju najžlahtnejših pevskih spominov in druženju z glasbo.

 

Zbor se je do sedaj predstavil z božičnim koncertom decembra 2015, dveh celovečernih koncertih, kjer je premierno izvedel kar štiri nove skladbe (P. Merku, A. Makor, P. Quaggiato, T. Bec ter skupaj z ameriškim univerzitetnim zborom julija v Kopru.

 

Zbor vodita skladatelj Ambrož Čopi, ki je kot dirigent sooblikoval prvo desetletje APZ UP in mu vtisnil svojevrsten pečat ter asistentka dirigenta Andreja Tomažič Hrvatin.

 

Komorni zbor Glasis

 

Ustvarja že četrto sezono in deluje pod okriljem Kulturno-umetniškega društva Markovski zvon iz Markovcev, v njem pa prepeva 18 pevcev z bližnje in daljne okolice. Zbor, ki ga vodi dirigent Ernest Kokot, posega po vseh glasbenih zvrsteh in stilih. V preteklih sezonah je izvedel projekt Gospel in duhovna glasba (2014) in se udeležil mednarodnih zborovskih tekmovanj (Olomouc, Češka, 2015; Bratislava, Slovaška, 2016), kjer je obakrat prejel zlato plaketo. Uspešen je bil tudi na 5. regijskem tekmovanju odraslih zasedb na Ptuju; prejel je zlato priznanje z odliko. Ob rednem delu je v zboru tudi skrb za dobre odnose, ki jih prežemata pripravljenost za delo in pozitivno vzdušje.